Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 15. 11:49

Szegeden nem működött az uszítás, a gyűlöletkampány!

Szabó Sándort 24 ezer 186 szavazattal újraválasztották Szeged országgyűlési képviselőjének. A 2014 óta a városért és a térségért dogozó szocialista honatya több mint 4200 szavazattal kapott többet, mint fideszes kihívója.

Hirdetés
Hirdetés

– Milyennek értékeli a választást?

– Az első szó természetesen a köszöneté: köszönöm a szegedieknek, a választókerületemben élőknek, hogy rám szavaztak. Most – immár többedszer – mégis felemás hangulatban ünnepelhetünk: öröm, hogy szűkebb hazánkban, Szegeden sikerült győzni, ugyanakkor látom, tapasztalom, hogy mi történt az országban, és ez csalódással tölt el. A mindent maga alá gyűrő fideszes úthenger gyűlöletkampányával ismét félrevezette az embereket. Valljuk be, sikeres volt a két éve közpénzen folytatott propaganda, és az emberek féltek vidéken. Én szeretnék jó példával elöljárni Szegedről, és erőt adni az embereknek, hogy van remény.

– Szegeden más lett az eredmény.

– A szegediek, mint annyiszor a történelem során, ismét felelősen döntöttek. Nemcsak én, hanem jelölttársam, Joób Márton is elnyerte a szegediek bizalmát, de tizenkét településen máshogy gondolták a választók, összességében viszont sokkal jobban szerepelt a baloldal a 2014-es eredménynél.

– Mik a kampány tanulságai?

– Mi most is olyan kampányt folytattunk, mint eddig mindig, pozitívat. Szegedről és a közös célokról, értékekről, eredményeinkről beszéltünk, a Fidesz pedig mocskolódott és riogatott: gyűlöletkampányt folytatott. Szegeden viszont még számít a teljesítmény. Fontos ez, hiszen a szegediek a teljesítményt értékelték, nem lehetett őket gyűlöletkeltéssel, rémhírterjesztéssel eltéríteni a szavazástól. Most is kitartottak és kiálltak az értékeink mellett, így megőrizték Szegedet a szabadság szigetének. Én azt szeretném, ha Szeged nemcsak a szabadság, de a béke szigete is lenne a jövőben.

– Milyen taktikát folytat majd a következő négy évben a Fidesz uralta Parlamentben?

– Szeged és a térség képviselője vagyok. Elsősorban azokat az ügyeket fogom képviselni, melyek a választókerületemben felmerülnek. De nem szabad elveszíteni a reményt sem. Bármilyen erős is a fideszes úthenger, mindig van esély. Sok nehéz percet sikerült szerezni a hatalomnak az elmúlt években a felszólalásaimmal, interpellációimmal. Ezt szeretném a jövőben is folytatni. A Fidesz ugyanis mindig visszavonulót fúj, ha erőt mutatunk fel vele szemben. És én ezen leszek a következő években.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MSZP Párbeszéd Szabó Sándor Választás 2018