Hirdetés
Szegeden 2018. április 15. 11:23

Zúgott az Orbán, takarodj!

Képriport
Amikor a tüntető menetben hátulról indulva végighullámzott az Andrássy úton az elégedetlen morajlás, pfújolás, füttyszó vagy az Orbán, takarodj! skandálás – abba beleremegett az ember gyomra.

Hirdetés

A Bajcsy-Zsilinszky úton idős nénik és bácsik integettek a lakásuk teraszáról, a tömeg pedig megtapsolta őket. Ha fiatalok integettek, fotóztak, nekik zúgott a gyer-tek le!, gyer-tek le!, illetve az itt-a-helye-tek! itt-a-helye-tek!

Nem mindig értettem, mit skandálnak. Egyszer például azt hallottam ki, hogy pro-vo-ká-tor! pro-vo-ká-tor!, és láttam is, körbe vesznek valakit. Kiderült, Vona Gábor ballagott a menettel, őt vették körül, s az ő nevét skandálták.

Láttam a tömegben az Operánál a baloldali ellenzék tavalyi köztársasági elnökjelöltjét, Majtényi László egykori ombudsmant, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökét, az Andrássyn egy darabig mögöttem ballagott Sajó Dávid, az Index újságírója, az Alkotmány utcán tűnt fel Hadházy Ákos LMP-s képviselő, Szabó Simon színész pedig egy darabig előttem állt a Kossuth téren.

A Parlament előtti téren akkora volt a tömeg, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni. Amikor megjelent a kivetítőn Lázár János, Orbán Viktor vagy Rogán Antal pfújolt az óriási tömeg. Az április 8-i választás után ez volt az első kormányellenes tüntetés, amelyen új választást és teljes ellenzéki összefogást követeltek a felszólalók.

Április 21-ére, szombatra újra tüntetést hirdettek.

Sz. C. Sz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest tüntetés