Művház 2018. április 15. 11:15

Grammy-díjas világsztárral zár ma este a gitárfesztivál

Szerdán kezdődött és ma este, az IH Rendezvényközpontban gálaműsorral ér véget a 19. Nemzetközi Gitárfesztivál. Többszörös Grammy-díjas sztárvendég is jön. Aki kíváncsi az amerikai William Kanengiser játékára, még válthat jegyet estére.

Szerdán kezdődött a tizenkilencedik Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyre 13 országból jöttek el a világ legjobb gitárosai.

Az idei fesztiválra Horvátországból, Finnországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Hollandiából, Montenegróból, Bulgáriából, Spanyolországból, Portugáliából, Észtországból és Bosznia-Hercegovinából is érkeztek zenészek.

A fesztivál sztárvendége, William Kanengiser pedig az Amerikai Egyesült Államokból érkezik a ma esti gálára.

Az érdeklődők öt nap alatt több helyszínen találkozhattak a színes zenei programokkal: bárokban, kulturális intézményekben, templomokban vagy épp az otthoni kényelmes fotelben, az élő internetes közvetítésnek köszönhetően.

Ma este 7 órától az IH Rendezvényközpontban exkluzív gálaesttel zárul a zenei fesztivál.

Az est első felében a világ egyik legkiválóbb, Grammy-díjas klasszikus gitárosa, a Los Angeles Guitar Quartet (LAGQ) alapító tagja William Kanengiser lép színpadra, aki a világ összes táján megfordult már elkápráztatva közönségét elképesztő játékával és zenei sokszínűségével.

Ezután a gitárélményt a Szeged Guitar Orchestra és Willaim Kanengiser egyedülálló közös produkciója fokozza, Pavlovits Dávid: „Concerto Gitárra és Együttesre” című művének ősbemutatójával.

Az est második felében Pirók Zsófi szenvedélyes flamenco táncestje hozza el az andalúz tájak forró hangulatát,meghívott vendégművészekkel és sztárvendégekkel egyenesen Spanyolországból.

Az gála második részében fellép Szirtes Edina Mókus, Juan José Bando, Carmen Fernández és Tar Gergely.

 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál gálaest