Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 15. 09:46

Befalo Bill és Al Capone kulináris Rock ’n Rollt jár a Széchenyi téren

Képriport
Az idén is hadat üzent az E betűknek és műanyag étkeknek az a kulináris Rock ’n Roll, amelyen látványos food truckok, és igazi utcai gasztronómia várja a szegedieket. Vasárnap estig a legjobb street food séfek keresik a nagyérdemű kegyeit a Széchenyi téren. Pénztárcákat megtölteni és indulhat a gasztrotúra.

Hirdetés
Hirdetés

Közel hatvan street food különlegességet és kézműves sört kínáló kiállító tölti meg vasárnap estig a Széchenyi teret, ahol az idén már harmadik alkalommal várja a Gerilla Gourmet a minőségi, különleges ételek kedvelőit.

A rendezvényen a már klasszikusnak számító pulled pork és kézműves szendvicsek mellett barbecue specialitásokat kóstolhatunk.

Az érdi Befaló Bill közel húsz méter hosszú mozdony alakú „éttermében” keményfa füstön sütött barbecue különlegességeket kínál igazi ínyenceknek: itt sertés-, marhahús, tarja és oldalas, többféle szósz, krumplisaláta és chilisbab kerülhet a tányérokra, de a fesztiválon egy iskolabuszból épített hamburgerbárral és igazi gourmet sonkakülönlegességek is várják a szegedieket.

Az idei gasztrofesztiválon több országos premiert is tartanak: többek között itt kóstolhatjuk meg először az erdélyi sörgyár Tiltott Jégáfonya nevű gyümölcsös különlegességét.

A Széchenyi téren állomásozik a Vajna Tímea nevével fémjelzett Mr. Funk is, amely food truck formában kínál különféle fánkkülönlegességeket.

Mélyen a zsebbe nyúlni azoknak, akik szeretnék a különlegességeket megkóstolni.

Egy lekváros palicsinátért 600 forintot, egy nutellásért ezret kérnek, gyros pitában már ezerért kapható, aki pedig hagyományosabb étekre vágyik, az kérhet oldalast vagy sültkolbászt, aminek 700 forint tíz dekája.

Hagyományos finomságokat – lepényt, hagymás vért és tócsnit – is ehetünk a fesztiválon.

Hamburger kapható 1050 forinttól közel 3 ezerig, kürtős kalács ötféle ízesítéssel 1200 forintért darabonként.

Az Aranyfazék elnevezésű kifőzde pedig a húsmenetes ételek kedvelőinek kínál jó lehetőségeket, 1190 forintért már ehetünk is egy adag krumlistésztát.

A Széchenyi téren vert tanyát a Bigfoot Sörfőzde is. A 2013-ban alapított vállalkozás

megkísérli a sörfogyasztás egy modern, új formáját meghonosítani hazánkban.

A domonyi székhelyű cég kézműves sörei között olyanokat találunk, mint az ötféle malátából készült Al Capone, vagy a hagyományos felsőerjesztésű barna sör, az Alcatraz, de népszerű a testes, búzából készült barna sör, a Razzia is.

A klasszikus gasztro-fesztiválos klisékkel szakító rendezvényen a hagyományos ízeket, tradicionális magyaros ételeket egy Nógrád megyéből érkezett lacikonyha kínálja: itt többek között sült csülköt, töltött káposztát, hurka-kolbászt, libacombot ehetünk, tócsnival vagy juhtúrós sztrapacskával.

Aki még nem ejtette útba a hét végén a Széchenyi teret, vasárnap estig megteheti, hogy kilátogat a fesztiválra.

Ma délben kaput nyit a Gerilla Lunch, délután fellép Gedzo, a fesztivállátogatók 17 órától egy LED falon élőben követhetik nyomon a Pick Szeged és az MKB Veszprém összecsapását, este pedig a Docpiano Band élő koncerttel búcsúztatja el az idei fesztivált.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál gasztronómia Széchenyi tér Gerilla Gourmet street food

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés