Hirdetés
Szegeden 2018. április 13. 19:05

Hogy mi van a szegediek erkölcsével és tisztességével, B. Nagy úr?!

A helyi Fidesz elnöke a szegedma.hu interjújában beszélt arról, szerinte komoly különbségek vannak a szegediek és a homokhátságiak között. Például erkölcsi téren.

Hirdetés

Interjút készített B. Nagy Lászlóval a fideszes szegedma.hu, amiben Körmendi Gábor azt is megkérdezte tőle, hogy mi lehet annak az oka, hogy csak a homokhátsági szavazatokkal együtt tudta legyőzni a baloldali Joób Mártont, aki a Szegeden élőktől több szavazatot kapott nála.

Nem is kellett ennél több B. Nagynak, előtört belőle az önjelölt szociológus (sőt, szociálpszichológus!) és óriási megfejtést vezetett le a szegedi és a homokhátsági ember lélektanáról.

„A homokhátsági ember teljesen más, mint a szegedi. Az ott élők általában nehéz körülmények között élve, keményen dolgozva építették fel amijük van. Másként állnak az anyagi javakhoz, a tisztességhez, az erkölcshöz és a valláshoz, mint a nagyvárosi emberek ettől függetlenül nem választanám szét ilyen élesen. Szeged egy speciális hely. Nyilván a nagyvárosi attitűdök is benne vannak.”

– mondta mindezt a helyi Fidesz elnöke és nagy gondolkodója, aki bár mondandója végére igyekezett tompítani szavainak élét, mégis úgy tűnik, komolyan azt gondolja, hogy a kisvárosi, falusi emberek erkölcsösebbek, tisztességesebbek a nagyvárosi szegedieknél. Meg hogy egyáltalán lehet ilyen jellegű különbséget tenni emberek és emberek között, az alapján, hogy hol élnek.

Mindezt ráadásul egy olyan interjúban, ami azzal a címmel bírt megjelenni, hogy „B . Nagy László meghirdette a “nagy szegedi közmegegyezés” programját”.

Alólam meg majdnem kicsúszott a szék, annyira erős ez így egyben.

De persze, nem meglepő B. Nagy hozzáállása a szegediekhez, hiszen pár sorral később ő maga mondja ki az interjúban: ha csak Szeged lenne a választókerülete, akkor most nem lenne országgyűlési képviselő.

A legkülönbözőbb dolgokat képes kihozni az emberből a sértettség, de talán joggal várnánk el Szeged egyik országgyűlési képviselőjétől, hogy mielőtt beszél, gondolkozzon, pláne, ha éppen azokról az emberekről mond véleményt, akiket képviselni hivatott.

Kovács M. Norbert

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László Fidesz