Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 13. 12:44

Több mint 2 milliárd forintból újulnak meg Szeged útjai

A hatalmas út- és járdaprogram munkálatainak első üteme a napokban kezdődik.

Hirdetés

Szeged saját erőből 1 milliárd forintot fordít a város útjainak karbantartására, és további 1,1 milliárd forintot nyert el az Európai Uniótól ugyanerre a célra. Első felvonásban öt utcában kezdődnek meg az építkezések áprilisban.

  • Kiskundorozsmán a Forrai és Zádori utca,
  • Baktóban a Gyümölcs és Pázsit utca,
  • a Belvárosban pedig az Osztrovszky utca

kap teljesen új aszfaltburkolatot.

Naponta egymillió

A 60 millió forintos beruházás kivitelezőjét közbeszerzéses pályázaton választotta ki a város. A kivitelező a Colas Út Zrt. lesz, a tervek szerint az érintett utcák teljes felújítása hatvan napig tart.

Önkormányzati forrásból 500 millió forint jut az idén Odessza, Tarján és Makkosháza útjaira, további 500 millió forintot pedig Szeged általános útállapotának javítására, a kátyúk felszámolására és járdák rendbetételére fordítanak.

Az unió támogatásából megújul a Tisza Lajos körút Dugonics tér és Hősök kapuja közti szakasza, új közlekedési csomópont épül a Novotel előtt, körforgalom épül a Szilléri sugárút és a Debreceni utca csomópontján, és negyven buszmegállót is felújít a város.

Ezen kívül 2018-ban és 2019-ben összesen 5,2 milliárd forintot költ a város gazdasági célú útfejlesztésekre is. Modernizálják a Kollégiumi utat és fejlesztik az ELI-lézerközponthoz vezető utat is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kátyú útépítés útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés