Hirdetés
Művház 2018. április 11. 21:04

Háromszáz programot hoz idén az Egyetemi Tavasz

Az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással nyílt meg az idei Egyetemi tavasz programsorozata szerdán. Öt hét alatt ötven helyszínen csaknem háromszáz tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programra várják az érdeklődőket.

Martinek Tamás közkapcsolati rektor helyettes a szerdai megnyitón úgy fogalmazott, a kultúra dísz a szegedi egyetemen. A megnyitón közreműködött Tóth Péter Lóránt Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó.

Idén is az Egyetemi tavasz megnyitóján adták át a Kulturális Iroda által kiírt versenyek, pályázatok díjai.

Szerdán – a rendezvénysorozat megnyitójára – a Dugonics térre érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása, amely a 200 éve született Arany János költészetét, életét és pályáját mutatta be.

A fesztivál ideje alatt tárlaton láthatók az egyetem végzős fotográfus hallgatóinak legjobb munkái és kiállítást rendeznek Ötvös Sándor madártávlatból készült fényképeiből is.

Az egyetem kulturális irodája által szervezett tavaszi és őszi fesztivál visszatérő és közkedvelt programja, a Vers délben sorozat is ma indult. Az érdeklődők minden hétköznap egy-egy költeményt hallgathatnak meg a déli harangszó után az SZTE rektori épülete előtt, a Szent-Györgyi szobornál.

A kulturális és sportesemények, kari napok, egyetemi színházi találkozó, tematikus séták, tudománynépszerűsítő programok és konferenciák mellett a zene sem hiányozhat a programok közül.

A Fonó Klub Szeged vendége lesz Ferenczi György, a Parno Graszt, az Utolsó óra, a Nemzetközi Gitárfesztivál keretében elismert sztárok és fiatal tehetségek koncerteznek Szegeden és megrendezik a X. Nemzetközi Simándy József Énekversenyt is.

A rendezvények többnyire ingyenesen látogathatók.

A 15. Egyetemi Tavasz díjazottjai

Egyetemi Fotópályázat
I. díj: Monostori Tamás Bence
II. díj: Domonkos Sándor
III. díj: Salga Máté
Különdíj: Csákány Lóránt és Vadász Anna

Egyetemi verspályázat
I. díj: Ferencz Hedvig
II. díj: Pinnyey Szilárd Samu
III. díj: Erdélyi Réka

Egyetemi vers- és prózamondó verseny
I. díj: Péter Lea
II. díj: Marx Éva
III. díj: Kenyeres Erik
IV. díj: Szondi Tamás

Színikritika pályázat
I. díj: Ferencz Hedvig

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportjait is a megnyitóról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyetemi Tavasz kultúra Szegedi Tudományegyetem SZTE