Hirdetés
Szegeden 2018. április 11. 10:29

Idén utoljára lesz Critical Mass Szegeden

Szegeden is egyre népszerűbb a kerékpározás. Ez minden bizonnyal – sok egyéb okok mellett – az olyan eseményeknek is köszönhető, mint a Critical Mass, amely évente kétszer volt a városban. Idén áprilisban azonban utoljára jönnek össze ebben a formában a kerékpárosok.

2006. április 22. óta minden évben kétszer, tavasszal és ősszel vonult Szegeden a Critical Mass kerékpáros fölvonulás. 2006-ban csak elvétve közlekedtek az emberek bringával, a bicikliző tömeg megjelenése kisebb megbotránkozást váltott ki. Az azóta eltelt 12 évben több ezer ember vett részt a Critical Mass fölvonulásokon, de ami ennél is fontosabb, megsokszorozódott azok száma, akik a közlekedésük eszközéül a kerékpárt választják. Szeged kerékpáros város lett, nincs olyan szegedi, akinek ne lenne rokona, barátja, kollégája, aki kerékpárral közlekedik, a kritikus tömeg már az év 365 napján jelen van a városban.

Ahogy a kerékpározás helye a társadalomban megváltozott, ideje, hogy a bringás mozgalom is megváltozzon. Ennek értelmében a 2018. április 22-i Critical Mass Szeged felvonulás lesz az utolsó a mostani formájában, ősszel pedig már nem lesz. A Critical Mass Szeged rendezői szeretnének egy élő, jól szervezett bringás közösséget építeni, amely azonban más keretek között működik majd.

A rendezvényt kísérő programokról folyamatosan tájékoztatják a résztvevőket a Facebook-eseményben.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Critical Mass kerékpár