Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. április 10. 18:17 Forrás: MTI

Konzultációt indít az NMHH az akadálymentes hírközlésért

A konzultációs kérdőívet hétfőn tette közzé honlapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, erre május 9-ig várja a fogyatékossággal élők válaszait, javaslatait és észrevételeit.

Hirdetés
Hirdetés

Az NMHH keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: ahhoz, hogy a hatóság közvetlenül az érintettektől kapjon információkat, kilenc pontból álló kérdőívet állított össze, hogy ez alapján megállapítsa, hogyan boldogulnak a fogyatékos emberek a hírközlési szolgáltatók ügyfélszolgálatain és honlapjain, miként javítható a személyes és online ügyintézés, továbbá milyen speciális feltételekre, szolgáltatásokra, eszközökre, alkalmazásokra lenne szükségük, illetve ismerik-e egyáltalán a meglévő alternatív megoldásokat, azok mennyire elterjedtek körükben.

A kérdőív és a konzultációról szóló információk az NMHH honlapján akadálymentesített formában is elérhetőek, az oldalt pedig a hatóság eljuttatja a legtöbb érintett alapítványhoz és érdekvédelmi szervezethez. Így a többi között a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségén, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségén és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségéhez is. Az összegyűjtött visszajelzések alapozhatják meg a későbbi szabályozási lépéseket – írja a hatóság.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon félmillió fogyatékos ember él, az NMHH szerint ő társadalmi integrációjukban lényeges szerepük van az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak szolgáltatásaik, az ügyintézés és a kommunikáció akadálymentesítésével.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fogyatékosság Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság NMHH