Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. április 10. 13:13 Forrás: hirtv.hu

A szakember szerint fennáll a csalás gyanúja

Tóth Zoltán választási szakértő a Hír TV Egyenesen című műsorában arról beszélt, sok gyanús körülmény merült fel a választásokkal kapcsolatban. Kijelentette, amennyiben az ellenzéki pártok nem mozdulnak, személyesen fogja kérni a szavazatok ellenőrzését.

Hirdetés
Hirdetés

Tóth Zoltán gyanúsnak találja az informatikai rendszer összeomlását, a részvételi adatok urnazárás előtti hirtelen visszacsökkenését és az órákig tartó hírzárlatot is, ugyanis semmi olyan előírás nincs, hogy az utolsó szavazat leadásáig kell várni az eredmények közlésére.

A szakember hozzátette: szakmai szempontból a Nemzeti Választási Iroda megbukott, ezért a szervezet elnökének, Pálffy Ilonának milliós bónusz helyett le kellene mondania.

– Olyan helyeken, ahol már aznap délelőtt összeomlott az informatikai rendszer, és erre a választási iroda vezetője csak azt tudta mondani, hogy hát, ő nem informatikus, ő nem tudja, hogy miért van ez, tehát ott sok reményünk ne legyen. Tehát vagy az informatikusok vezénylik ezt a Nemzeti Választási Irodát, vagy a választási iroda vezetője alkalmatlan a feladatellátásra, mert nem lát rá ezekre a folyamatokra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csalás Nemzeti Választási Bizottság választás