Hirdetés
Túl a városon 2018. április 10. 04:10 Forrás: hvg.hu

Az MSZP-s Gőgös Zoltán is befejezi a politizálást a Fidesz újabb kétharmada miatt

A szocialisták agrárpolitikusa és elnökhelyettese nem akar olyan szerepet játszani, mint a török vagy orosz ellenzék, és szerinte többeknek követnie kellene a példáját.

Hirdetés

Gőgös Zoltán úgy döntött, nem veszi át a mandátumát, és abbahagyja a politizálást, erről ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt hétfő este – írja a hvg.hu.

A Gőgös Rónai Egonnak arról is beszélt, hogy az MSZP alapítójaként nem lép ki a pártból, lehet, hogy tanácsokat is fog adni a jövőben, de parlamenti helyét átadja Harangozó Tamásnak, akit tehetséges fiatal politikusnak tart. Arról is beszélt a műsorban, hogy szerinte többen vannak, akiknek hasonlő képpen kellene tennie az eredmények ismeretében, mint ahogy ő tesz.

Gőgös Zoltán egyébként már korábban megmondta, hogy ha megint kétharmada lesz a Fidesznek, akkor ő kiszáll. Most azt mondta: „Nem akarok olyan szerepet játszani, mint az orosz vagy török ellenzékiek.”

Az agrárpolitikus nem csak az MSZP országos listáján szerepelt, egyéniben is indult a választáson Veszprém megye 4. számú választókerületében (Pápa), de a fideszes és a jobbikos jelöltek mögött csak harmadik lett, 13,32 százalékot szerzett.

Nem Gőgös az első, aki erre a döntésre jutott: hétfőn Vona Gábor, a Jobbik elnöke is beadta lemondását, amit a párt el is fogadott, majd arról írt a Facebookon, hogy a mandátumát sem veszi át, kivonul a politikából.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gőgös Zoltán lemondás MSZP választás Választás 2018