Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. április 9. 14:32

Szeged legsikeresebb sportolóit köszöntötték a városházán

Képriport
Kiemelkedő eredményeket ért el az utóbbi hónapokban az a négy szegedi sportoló, akiket hétfőn délben köszöntöttek a torony alatt. Jászapáti Petra és Kónya Zsófia gyorskorcsolyázók, Márton Anita súlylökő, valamint Nagy Péter súlyemelő részesült elismerésben.

Hirdetés

Szentgyörgyi Pál alpolgármester köszöntőjében elismeréssel szólt a négy sportoló teljesítményéről. Márton Anita például a magyar atlétika első világbajnoki aranyát szerezte 19,62 méteres dobásával. A szegedi származású súlylökő a világ idei legjobb eredményét érte el a birminghami fedettpályás világbajnokságon, majd megnyerte Portugáliában, Leiriában az Európa Kupát – ezek a győzelmek azt is jelentették, hogy márciusban ő lett a legjobb női atléta Európában. A sportolónő – miután megkapta Szeged város aranyérmét – megköszönte szülővárosának, hogy elismeri teljesítményét, noha jelenleg békéscsabai színekben indul.

Kónya Zsófia és Jászapáti Petra rövidpályás gyorskorcsolyázók a februári a phjongcshangi téli olimpián szerepeltek kiválóan. Zsófi tagja volt a 3000 méteres váltónak, amely a negyedik helyen végzett. Ugyanebben a váltóban szerepelt Jászapáti Petra is, aki egyéniben is elcsípett egy pontszerző hatodik helyet. A két gyorskoris lány is városi aranyérmet vehetett át.

Nagy Péter súlyemelő bukaresti Európa-bajnokságon lett szakításban és összetettben bronzérmes. Miután ő is átvette a város elismerő aranyérmét, elmondta, élete legnagyobb sikerének tartja ezt az eredményt.

Joób Márton, a közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke megköszönte a szép sportsikereket, és emlékeztetett arra, sok fiatal szegedi sportolónak ők már példaképek.

Kitüntetést kaptak a sportolók edzői is, akiknek oroszlánrészük volt a sikerekben. Elismerő oklevelet vehetett át Eperjesi László, aki Márton Anita tréningjeit vezeti, Szabó Krisztián, aki a gyorskorcsolyás lányok felkészítésében szerzett elévülhetetlen érdemeket, valamint Nagy Péter edzője, Oláh Imre.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: atlétika Jászapáti Petra Joób Márton Kónya Zsófia Márton Anita Nagy Péter rövidpályás gyorskorcsolya súlyemelés súlylökés Szentgyörgyi Pál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés