Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 7. 15:16

Virágba borult az egész Víztorony tér

Képriport
Kosarakkal és papírdobozokkal felszerelkezve több százan álltak sorba szombaton délelőtt Tarjánban, a Víztorony téren. A hagyományokhoz híven idén tavasszal is virágot osztott Szabó Sándor országgyűlési és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő.

Hirdetés

A szegedi önkormányzat képviselői idén is ingyen adnak egynyári növényeket a lakosságnak, ezzel is segítve, hogy Szeged minél szebb, zöldebb, virágosabb legyen.

Évek óta minden tavasszal 50-60 ezer tő egynyári virág talál így gazdára Szeged különböző városrészeiben.

A kígyózó sor ellenére minden érdeklődőnek jutott a színes virágokból, hogy még szebbé, élhetőbbé tegyék Tarjánt.

Szombaton délelőtt Tarjánban, a Víztorony téren folytatódott az akció: virágba borult az egész tér, egy bő óra alatt több mint háromezer tő egynyári virág talált gazdára.

– A cél, hogy mindenki saját igénye szerint megszépíthesse a környezetét – mondta el Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint a virágosztás is jó alkalom arra, hogy találkozhasson az itt élőkkel és közelről is megismerhesse örömeiket, gondjaikat.

A tarjániak pedig az idén is szívesen vették az invitálást, most is több százan jöttek el a víztorony mögötti területre, hogy végig várva a hosszan kígyózó sort, hazavigyenek néhány tő virágot.

Az idén is jól fogyott a petúnia, paprikavirág, büdöske és mézvirág, de árvácskát, kakasvirágot és fürtikét is sokan tettek a kosarukba, hogy otthon az erkélyüket, vagy a házuk előtti közösségi kertet díszítsék a piros, sárga, zöld és fehér színű egynyári növényekkel.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mészáros Tamás Szabó Sándor Tarján virágosztás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés