Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 6. 18:45

Virágokért kígyózott a sor a Holt-Maros partján

Képriport
Hat és fél ezer tő egynyári virág talált gazdára péntek délután Újszegeden, a Víztorony melletti téren. Joób Márton a körzet egyéni önkormányzati képviselője ötödik éve ajándékozza meg a kertváros lakóit a színes virágú növényekkel.

Hirdetés

Legyen még zöldebb és virágosabb Újszeged! – adta ki a jelszót Joób Márton évekkel ezelőtt. Az itt élők pedig megmozdultak a hívó szóra, így most több mint hatszázan jöttek el a víztorony melletti füves területre, hogy végig várva a kígyózó sort, hazavigyenek néhány tő virágot és elültetve azokat még szebbé, zöldebbé és élhetőbbé tegyék a városrészt.

– Szerencsére az egész nap szomorkás idő megjavult késő délutánra, így nagyon sok helyi el tudott jönni a virágosztásra – mondta a képviselő, akinek három lánya is segített a munkában.

– Azt szeretném elérni, hogy a Hol-Maros két partját jelképesen összekössük egy igazi, élettel teli közösségi térrel. Újszeged központjának szánom ezt a zöld területet, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek, pihenhetnek az itt élők – nyilatkozta a képviselő, miközben gyorsan járt a keze, mert egyre többen érkeztek a hosszú sor végére.

Idén a fürtike volt a nagy sláger, de jól fogyott a petúnia, az árvácska, a begónia, a paprikavirág és a kakasvirág is. A kígyózó sor ellenére mindenkinek jutott legalább egy ládányi virág, így biztosak lehetünk abban, hogy az idén is több színben fognak pompázni az újszegedi kertek.   

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Joób Márton Újszeged Holt-Maros virágosztás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés