Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Fidesz vs. szegedi szociológia tanszék: Balog Iván megunta, hogy semmibe veszi őket a Délmagyarország
Szegeden 2018. április 6. 18:53

Fidesz vs. szegedi szociológia tanszék: Balog Iván megunta, hogy semmibe veszi őket a Délmagyarország

Hetek óta zajlik a vita a helyi Fidesz és a szegedi egyetem szociológia tanszéke között egy kutatás kapcsán. Az ügybe már a Délmagyarország is beszállt, ami úgy tűnik, csak a Fidesz véleményének ad helyet. A tanszék vezetője most levelet írt a lap főszerkesztőjének.

Balog Iván az alábbi levelet tette közzé nemrég a Facebookon, a Délmagyarország főszerkesztőjének címezve:

„Tisztelt Főszerkesztő Úr!

B. Nagy László képviselőjelölt úrnak a 2018. április 3-i Délmagyarország 13. oldalán megjelent „Kérdőívek Szegeden” című írására válaszul kértük megjelentetni a szerdai lapszámban „Kérdések és válaszok” című írásunkat.

Keddi telefonbeszélgetésünk során Ön azt ígérte: kérésünkre reagálva jelzéssel lesz. 

Úgy látjuk, Főszerkesztő Úr valóban küldött is négy jelzést: (1) nem jelentette meg szerdán, (2) nem jelentette meg csütörtökön, (3) csütörtökön "munkatársunktól" nevű szerzőtől még egy újabb támadó írást jelentetett meg a szerkesztőség nevében, s (4) nem jelentette meg pénteken sem. 

Mindezek alapján tanszékünk eláll a válaszcikk megjelentetésétől.

Üdvözlettel:
Balog Iván
-- 
Dr. habil. Balog Iván
tanszékvezető egyetemi docens
SZTE BTK Szociológia Tanszék”

Az ügy előzménye, hogy március 16-án a város Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjei, B. Nagy László és Bartók Csaba Hidvéghi Balázzsal a párt kommunikációs igazgatójával egy sajtótájékoztatón arról beszéltek, „Szegeden látszanak annak előjelei, hogy ha a választásokat követően esetleg bevándorláspárti kormány alakulna megindulna a betelepítés. Egyetemistákkal szondázzák a lakosságot különböző felmérések keretein belül, a kérdések jó része pedig arra vonatkozik, ki milyen bevándorlóval tudná elképzelni az életet Szegeden.”

 

 

Ezt akkor a szegedi önkormányszat közleményben utasította vissza, nem sokkal később pedig a szegedi szociológia tanszék jelezte nyílt levélben, hogy úgy érzik, az ő 18 éve zajló kutatásukra céloztak a fideszes politikusok. Hosszú levelében dr. Feleky Gábor, a kutatás vezetője tételesen cáfolta, hogy tevékenységüknek bármi köze lenne migránsok Szegedre telepítéséhez.

Ez után a napokban a fideszes B. Nagy László a Délmagyarországban közzétett olvasói levelében arról írt, hogy az egyetem szociológiai tanszékének 18 éve rendszeresen végzett kutatásai kiemelten foglalkoznak a menekültekkel és a migráció kérdésével, valamint, hogy titokban rögzítenek az egyetemisták olyan adatokat is, amelyekről nem tájékoztatják a felmérés alanyait. A Szeged Televízió keddi híradójának riportjában dr. Feleky Gábor, a kutatás vezetője cáfolta a vadakat.

Mindezek kapcsán az egyetem szociológia tanszéke a Délmagyarországban is szeretett volna reagálni B. Nagy László vádjaira, ott azonban a főszerkesztői ígéret ellenére a mai napig nem jelentették meg válaszlevelüket, miközben viszont a lap újabb cikket közölt a témában, amit a tanszék vezetője, Balog Iván támadó stílusúnak minősített.

Mindezek után fogalmazta meg a tanszékvezető a fenti levelet, amit Facebook-oldalán tett közzé péntek délután.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László Délmagyarország Fidesz kampány kutatás migráció migráns szociológia választás Választás 2018 Szegedi Tudományegyetem SZTE