Hirdetés
Túl a városon 2018. április 6. 13:34 Forrás: MTI

Levélszavazatok: már 82 ezret leadtak

Már 82 ezer levélszavazatot leadtak az erre jogosult választópolgárok – derül ki a Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adataiból.
Hirdetés

A www.valasztas.hu oldalon közölt tájékoztatás szerint már 81 ezer 908 levélszavazatot leadtak a választók, ebből az NVI-hez közvetlenül 26 ezer 523 érkezett meg, külképviseleteken pedig 55 ezer 376 ilyet adtak le.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok az országgyűlési képviselők választásán csak levélben szavazhatnak, és csak akkor, ha március 24-éig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt összesen több mint 378 ezren tették meg a határidőig.

Az NVI eljuttatta a választópolgároknak a szavazási levélcsomagokat. Valamivel több mint 50 ezren kérték, hogy azt személyesen vehessék át a kijelölt külképviseletek egyikén, és 328 ezren levélben kérték azt.

A szavazó szabadon dönthet arról, milyen úton juttatja vissza voksát az NVI-hez: a válaszborítékot feladhatja postán – bárhonnan ingyen –, ebben az esetben a levélnek április 7-én éjfélig meg kell érkeznie a Nemzeti Választási Irodához.

Feladhatja térítés ellenében bármelyik külképviseletre címezve is, ebben az esetben a külképviseleti szavazás végéig kell megérkeznie a levélszavazatnak.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!