Hirdetés
Szegeden 2018. április 6. 11:35

Nappal gyönyörködhettek a csillagokban a petőfi-telepi gyerekek

Képriport
A csillagos égbolttal és az univerzum titkaival ismerkedhettek meg a petőfi-telepi gyerekek csütörtök délelőtt a művelődési házban. A legkisebbek képzeletbeli űrhajós kiképzésen is részt vehettek.
Hirdetés

Az 5 méter magas, 8 méter átmérőjű mobil planetáriumot a petőfi-telepi Művelődési Házban állították fel. Szénási Róbert önkormányzati képviselő elmondta, a körzet 4 óvodájának és az iskolának gyerekei vettek részt a programon. Több mint 300 fiatal ismerhette meg a Földet körülvevő világot, az égitesteket, a csillagokat.

Illés Tibor, a Partiscum Planetárium üzemeltetője elmondta három ilyen sátor van az országban, de ez a legnagyobb közülük. A digitális planetárium segítségével megismerhető az égbolt, a csillagok, a bolygók, az égitestek mozgása. A csillagos égbolt látványát digitális technológiával mutatják be.

Mivel három különféle korosztályú gyermek vett részt a programon, így három különböző előadást mutattak be. Az óvodások képzeletbeli űrhajós utazáson vehettek részt, ahol játékos űrhajós kiképzés részesei is lehettek. Az alsó tagozatos iskolások a naprendszerbe utazhattak el az előadás segítségével. A felsősök pedig a csillagászattal, a bolygókkal, a galaxisokkal, valamint az univerzum rejtelmeivel ismerkedhettek meg.

A programon nagy sikert aratott a fiatalok körében. A gyerekek az előadások után is még hangosan beszélték meg a látottakat.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csillagászat Partiscum Planetárium planetárium univerzum