Hirdetés
Szegeden 2018. április 6. 03:20

A Murányi utcában avatták a legújabb fitneszparkot

Képriport
Több tucatnyi szabadtéri fitneszeszköz várja már a szegedieket a város számos pontján. A legújabbakat a Murányi utcában adták át csütörtök délelőtt.

Évek óta folyamatosan helyezik ki a város különböző pontján a szabadtéri fitneszeszközöket. A Balatoni utcai játszótér avatásakor Szénási Róbert, a körzet önkormányzati képviselője azt ígérte, a következő park a Murányi utcában épül majd. Néhány hónap elteltével a terveket a megvalósítás követte, és csütörtök délelőtt átadták a környék lakóinak a 4 eszközből álló szabadtéri fitnesz parkot.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő maga is gyorsan kipróbálta az eszközöket, mielőtt beszélgetni kezdtünk volna. Néhány lengés és kinyomás után a képviselő elmondta, a lakókkal egyeztetve, a környékben élők véleményét kikérve döntöttek a helyszín mellett. A négy eszköz mellett a játszótér is megújult.

Az 1,7 millió forintos beruházás néhány hónap alatt készült el – mondta Szabó Sándor, aki hozzátette, több tucat ilyen eszközt helyeztek már ki a városban. Van ahol 1-2 darab várja a mozogni vágyókat, de olyan hely is akad, ahol 5-6 eszközön tornázhatnak a szegediek. A képviselő hozzátette, nagyon népszerűek ezek az eszközök, rendszeresen használják a környékbeliek, éppen ezért folytatódni fog ezek telepítése a városban.

Szénási Róbert önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a választókerületének számos pontján voltak fejlesztések. A Murányi utcai játszóteret néhány hónapja újították fel, most pedig a képviselői alapból elkészült a szabadtéri fitnesz park – mondta a képviselő, aki arra is ígéretet tett, hogy a fejlesztések folytatódni fogtak.

Szénás Róbert hozzátette, más fejlesztések is voltak a körzetben. Nem olyan régen elkészült a Bártfai utca teljes aszfaltozása, amelyre az ott élők már nagyon vártak. Baktóban a Pázsit és a Gyümölcs utcák felújítása kezdődik el hamarosan. A képviselő kitért a sokak által már nagyon várt fejlesztésre, az Algyői út és Ladvánszky utca kereszteződésének átalakítására. A tervezési folyamat hamarosan véget ér és kiírják a közbeszerzést a jelzőlámpás csomópont kialakítási munkálataira. A kereszteződés átalakítása mellett elkészül a környék vízelvezető rendszere, valamint kerékpárutakat is kialakítanak majd.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szabó Sándor Szénási Róbert fitnesz fitnesz park szabadtéri fitnesz park