Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Tankcsapdát játszott a Metallica Budapesten: magyarul énekelték, hogy az élet a legjobb méreg
Művház 2018. április 6. 00:50

Tankcsapdát játszott a Metallica Budapesten: magyarul énekelték, hogy az élet a legjobb méreg

Lukács Laci a nézőtéren hallgatta a saját dalát. Azt sajnos nem tudjuk, könnybe lábadt-e a szeme közben.

Hirdetés

Frissítés: Idő közben felkerült a YouTube-ra, a zenekar hivatalos csatornájára az eddigi legjobb minőségű felvétel a produkcióról, közelről rögzítve. Ebben tökéletesen hallatszik az ének, és így az is, hogy annyira azért nem volt "meglepően jó" Trujillo kiejtése, mint amilyennek a többi felvételen, és úgy egyébként élőben a helyszínen tűnt. Persze, ettől ez még így is egy bravúros és rendkívül szimpatikus húzás volt a zenekartól.

Korábban írtuk:

A világhírű metálzenekar egy ideje minden koncertjén játszik valamit, ami kötődik az adott országhoz vagy városhoz, ahol fellépnek. Az elmúlt napokban Bécsben Falcótól a Rock Me Amadeust játszották, Prágában pedig a Jožin z bažin című dalt adták elő. Ezek után annyira nem volt meglepő, hogy Budapestre is készültek valamivel, és bár mély sajnálatunkra nem az Acélszívet és nem is a Márhívót tolták, azért a Tankacsapda A legjobb méreg című klasszikusa is nagyot szólt.

A dalt Robert Trujillo és Kirk Hammett játszották két gitáron, dobok nélkül, magyar szöveggel, amit Trujillo énekelt, meglepően jó kiejtéssel.

A Tankcsapda néhány perccel később megköszönte a nem mindennapi gesztust a Facebookon:

Lukács Laciék egyébként ott voltak a koncerten, az alábbi videó készítője remek helyen állt: a hang rossz, viszont hol a koncertet, hol a saját dalát hallgató Lukácsot tudta videózni.

A Tankcsapdát játszó Metallicáról már ezek mellett is jó néhány jobb-rosszabb minőségű videó kering a neten, a Lángoló Gitárok például élőben közvetítette a koncertnek ezt a részét a Facebookon, ennek a videónak talán valamivel jobb a hangja, mint a fentieknek.

Ez pedig itt az eredeti, 1992-es dal, bár nem valószínű, hogy létezik ember az országban, akinek be kell mutatni:

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koncert metal Metallica rock Tankcsapda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés