Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ujhelyi: Brüsszelből az látszik, förtelmes, gomolygó felhő van Magyarország ege felett
Szegeden 2018. április 5. 20:14

Ujhelyi: Brüsszelből az látszik, förtelmes, gomolygó felhő van Magyarország ege felett

Közösen tartott kampányzárónak is beillő sajtótájékoztatót a Szegfű Klubban Szeged két MSZP-P-s országgyűlésiképviselő-jelöltje, Szabó Sándor és Joób Márton és Európai Parlamenti képviselője. Kiderült, sokkal nagy bajba kerülhet az ország, ha Orbán marad hatalmon, mint azt eddig az átlagember gondolta.

Szeged városa több mint 400 milliárd forintnyi fejlesztési támogatáshoz jutott. Ez a töretlen fejlődés csak akkor biztosítható, ha olyanok képviselnek minket Brüsszelben is, akik részt akarnak venni az Unióban, és nem akarnak minket kikormányozni onnan. 2018-ban dönt az Unió arról, hogy milyen intézményi reformok lesznek a jövőben. A francia–német tengely behozza azokat a javaslataikat, amelyek hosszú évekre, évtizedekre eldönthetik, hogyan működik tovább az Európai Unió. Orbán Viktor ezeken a tárgyalásokon nem részt, sőt ezeknek a reformfolyamatoknak a kerékkötője. Idén dönt az Unió arról is, hogy a 2020–2027 közötti fejlesztési ciklus hogyan „néz ki”. Ha mi, magyarok nem az együttműködésben gondolkodó kormányfővel indulunk ezeknek a tárgyalásoknak, akkor az elkövetkező években, nem túlzás, ezermilliárdokat bukhatunk, mi itt Szegeden, százmilliárdokat, Orbán Viktor miatt. És amit szintén nem szabad elhallgatni: soha nem volt még olyan az Európai Unió történetében, hogy jogállamisági vizsgálat indul egy tagállam ellen, az alapszerződést megsértő magatartása miatt. Ezt is Orbán Viktornak köszönhetjük. Ha az idén napirenden vannak ezek a kérdések, akkor csak erre az egy kérdésre válaszoljon mindenki Magyarországon: mi szolgálja hazánk érdekeit? Hogy Orbán folytassa, vagy hogy bukjon? Orbánnak buknia kell ahhoz, hogy Magyarország az Unióban folytathassa – jelentette ki Ujhelyi István szegedi Európai Parlamenti képviselő a Szegfű Klubban Joób Mártonnal és Szabó Sándorral közösen tartott sajtótájékoztatóján a Baloldali Páholy fóruma előtt. Ujhelyi azt is megjegyezte, Brüsszelben is tartottak így hárman korábban már sajtótájékoztatót.

Az EP-képviselő azt is elmondta, ma érkezett Budapestre Udo Bullmann, szociáldemokrata politikus, az új német kormány tagja, aki

„elképedve nézte az ENSZ-ről, a gyűlölködésről, a migránsokról, az ellenzék kifigurázásáról szólnak, közpénzen, és kíváncsi volt arra is, mikor volt szó a kampányban valódi társadalmi problémákról, szociális kérdésekről. Förtelmes ez az egész, ahogy messziről, külföldről látszik. A Politico című legobjektívebb, legelfogadottabb politikai az Unióban néhány napja arról ír, hogy magyar választásnak az az igazi tétje, hogy Orbán Viktor hosszú évekre börtönbe megy-e az állami maffiarendszer kiépítése miatt, vagy pedig tovább építheti illiberális államát, akkor ezzel mindent elmondtunk, hogy néznek ránk Brüsszelben.”

Nem, nem mondott el mindent Ujhelyi, vagy nem látta a legfrissebb Poltico-címlapot: Orbán Viktor lengyel haverjával Lech Kaczyńskivel néz ránk, a vezető cikk címe angoltudás nélkül is érthető: Az új kommunisták.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Joób Márton MSZP Párbeszéd Szabó Bálint Ujhelyi István Választás 2018