Hirdetés
Szegeden 2018. április 5. 19:20

Egyelőre nem lépteti vissza jelöltjeit Szegeden az LMP

Képgaléria
Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese szegedi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a politika sokkal békésebb és kiegyensúlyozottabb lenne, ha több nő képviselné saját nemét a parlamentben.
Hirdetés

Nyolc év alatt végzetesen kettészakadt a magyar társadalom, és ha április 8-án nem váltja le a nép Orbán Viktor kormányát, akkor ez a folyamat folytatódni fog – mondta Schmuck Erzsébet szegedi sajtótájékoztatóján. A szegénységi küszöb alatt élő mintegy 4 millió magyarnak ugyanis esélye sem lesz kitörni ebből a megalázó helyzetből, ha a kormány szociálpolitikája újabb 4 évre meghosszabbodik. A Fidesz oligarchái meggazdagodtak, de több százezer ember közmunkából vegetál. Orbán Viktor hiába parolázott a napokban közmunkásokkal, az alig több mint 50 ezer forintos bérből nem lehet eltartani egy családot, de ez még egy egyedül élőnek is kevés a megélhetéshez.

A gazdaság ráadásul rendkívül ingatag lábakon áll, a nagy multinacionális cégek teljesítményétől és az EU-s pályázati forrásoktól függ, hogy mekkora növekedést tud elérni az ország. Ráadásul az EU-s pénzek mintegy 30 százalékát ellopják, így leszakadunk a regionális versenytársaktól is. Más területen is a sereghajtók közé tartozunk. A nők ugyanis olyan kis arányban képviseltetik magukat az Országgyűlésben, amivel a világ országai közül a szégyenteljes 158. helyen állunk. Schmuck Erzsébet szerint a nők habitusa jót tenne a közéletnek, mert a gyengébbik nem ellenállna az acsarkodásnak, lenyugtatnák a folyton konfliktust kereső férfi képviselőtársaikat. Az LMP ezért példát akar mutatni, így mind az egyéni képviselő-jelölteket, mind az országos listát tekintve 40 százalék a hölgyek aránya a soraikban.

Rengeteg támadás érte azonban a pártot azért, mert kevés helyen sikerült egyezségre jutniuk a többi ellenzéki párttal a koordinált visszalépések ügyében. A szeged.hu kérdésére válaszolva a frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy egyelőre nem léptetik vissza sem Tessényi Juditot, sem Bodrog Zoltánt a két egyéni szegedi választókörben. Azt azonban nem zárta ki, hogy a választásokig hátralévő néhány napban országos egyezség keretében ez megtörténjen. Schmuck Erzsébet ugyanis megerősítette, hogy az ellenzéki pártok egyeztetései az utolsó pillanatig zajlanak majd, így még várhatók visszalépések vasárnapig. Végül arra kért minden magyar választópolgárt, hogy menjenek el szavazni április 8-án.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kampány LMP választás Választás 2018