Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. április 1. 13:23 Forrás: hirado.hu

Csak napi tízezer lépés az egészségért

A WHO állásfoglalása szerint az egészségünkért naponta tízezer lépést kell megtenni. Ez körülbelül 7 kilométer, ami nem egy nagy távolság. Érdemes megfogadni a tanácsot.

Hirdetés

Tízezer lépés nem a világ. Ha az ember már reggel elkezdi a járkálást, estére már “fel is falhatja” a kötelező napi adagot. De sokszor mégsem könnyű megtennünk, s ha már délután úgy tűnik, hogy okostelefonunk kissé alulszámolja megtett lépéseinket, nem benne van a hiba. Ilyenkor érdemes végiggondolni a napunkat, vajon hol teljesítettünk alul. - írja a hirado.hu.

S hogy miért fontos ez a bizonyos tízezer lépés? Nos, ennyi lenne az a napi testedzés minimum, amire egy felnőtt, egészséges embernek szüksége van. Persze ez a szám változhat, ha közben hetente mondjuk 3×30 percet edzünk, de ha általános testmozgásunkra ettől kevesebb időt szánunk, nincs más dolgunk, mint lépni, lépni és lépni.

A legfontosabb: nem kell számolnunk, okosóránk vagy okostelefonunk lépésszámláló applikációja boldogan megteszi helyettünk.

Íme néhány tipp, hogy mindennapra jusson elegendő lépés.

1. Kezdjük el már otthon: reggeli fogmosás közben nyugodtan lépdeljünk egy helyben. Nos, mennyi is az a szám?

2. Ha tömegközlekedéssel indulunk a munkába, reggelente egy kicsivel előbb keljünk útra és szálljunk le egy megállóval korábban, mint kellene. Sétáljunk végig egy megállót, ami nemcsak a mozgás miatt fontos, hanem azért is, mert ezt – szerencsés esetben – friss levegőn tesszük.

3. Lépcsőzzünk! A munkahelyünkön vagy bárhol, ahol a liftet lépcsőre tudjuk cserélni – tegyük meg. Észre sem vesszük, hogy így milyen egyszerűen gyűlnek a megtett méterek és kilométerek.

4. Sétálva telefonáljunk! Napi telefonjainkat bonyolítsuk le sétálva. Nem kell mindig ülni, a mobilokkal pedig már nem vagyunk asztal hoz kötve telefonáláskor.

5. Lépjünk ebédidőben tíz percet! Borítsuk fel a mindennapos megszokott rutint. Ebéd után szánjunk 5-10 percet az egészséges sétára. Nemcsak a lábunk, a keringésünk, a szívünk, de még az emésztőrendszerünk is hálás lesz érte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészség lépés séta
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés