Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 1. 10:09

Húsvétkor se üljön ittasan a volán mögé

Ha húsvéti ünnepek, akkor vendéglátás, és ha vendéglátás, akkor előkerül az ital. A világ különböző országaiban más és más a megengedett véralkoholszint, amellyel a közlekedésben részt lehet venni. Magyarországon gépjárművel a zéró tolerancia a mérvadó.

Hirdetés
Hirdetés

Kísérletek is alátámasztják, hogy az alkohol jelentősen befolyásolja a döntéshozó és koordinációs képességet, tehát az ittas vezetők sokkal nehezebben képesek megítélni az út mellett elhaladó tárgyak relatív távolságát, ami jelentősen növeli a baleset kockázatát.

Mindenki ismer valami trükköt, ellenszert, házi praktikát, mellyel az ellenőrzéskor a szondát igyekeznek átejteni. Tévhit, hogy a feketekávé, a tej, a savanyúság, az olajos, zsíros ételek, az intenzív fizikai munka a szervezetben levő alkohol lebomlását egyik percről a másikra felgyorsítják és rövid idő múlva semmi sem mutatható ki. Ezek a módszerek valóban kedvezően hathatnak a regenerálódásra, de egyik sem képes egyik pillanatról a másikra eltüntetni az alkoholt a szervezetből. Ne csak a rendőri ellenőrzéstől való félelem tartson vissza bárkit is az ittas vezetéstől, hanem az a negatív élmény, ami elkíséri egy életen keresztül, ha egy vétlen közlekedőnek súlyos vagy maradandó sérülést okoz!

Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzésére a tömegközlekedési eszközök, taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este alkoholt nem fogyasztó bulisofőr jelenti a megoldást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alkohol alkoholfogyasztás ittas vezetés szonda

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés