Hirdetés
Művház 2018. április 1. 09:47

Most már biztosan jön a tavasz, az Egyetemi Tavasz

Fotókiállítással és költészet napi esttel kezdődik, és könyvritkaságok bemutatásával zárul idén az Egyetemi Tavasz. Most is lesz Vers Délben és eljön hozzánk az Arany 2000 busz is.

A 2004-ben hagyományteremtő szándékkal létrehozott rendezvénysorozat az idén is az egyetem korábbi névadója, József Attila születésnapján, a Költészet Napján kezdődik, és több mint öt hétig tart.

A mindenki számára nyitott, nagyszabású rendezvénysorozat műsorfüzetében többek között színházi előadások, fotókiállítások, jazz-, és népzenei koncertek, táncházak, komolyzenei hangversenyek, könyv- és filmbemutatók, közönségtalálkozók, irodalmi-közéleti beszélgetések szerepelnek.

A fesztiválon – amelyet idén már tizenötödik alkalommal rendez meg a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája – az egyetem hallgatói, oktatói, dolgozói is bemutatják művészeti tehetségüket.

Az idei Egyetemi Tavasz programsorozata hivatalosan a már hagyományos Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott kiállítással és a költészet napi pódiumestekkel kezdődik április 11-én. Előtte, április 9-én, hétfőn érkezik Szegedre a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó kiállítása, az Arany 2000 busz, amely április 15-ig minden nap ingyenes látogatható.

Első alkalommal a Költészet napján délben mondanak verset idén is a Dugonics téren. A korábban nagy sikert aratott kezdeményezés keretében minden hétköznap a Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent Györgyi szobornál mond, olvas vagy ad elő verset egy-egy egyetemi vagy szegedi polgár. Az idén április 11-én Péter Lea egyetemi hallgató nyitja a sort.

Április 12-15. között pedig kiváló gitárművészeket és színes programokat hoz el a világ minden tájáról Szegedre a 19. Nemzetközi Gitárfesztivál.

A tavaszi fesztivál keretében az idén már harmadik alkalommal rendezik meg április 27-29. között a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót, hogy az egyetemi színjátszás gazdag szegedi múltjára, jelenére és jövőjére is felhívják a figyelmet.

A programsorozat – amely öt héten keresztül több mint kétszáz különféle programot kínál több tucat helyszínen Szegeden – az idén május 18-án a Somogyi-könyvtárban zárul, ahol könyvritkaságokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Emlékkönyvtár-bemutató keretében.

A programfüzetben itt böngészhet több mint kétszáz esemény között – jó válogatást!

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Tavasz kultúra programajánló