Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Fekete-Győr András: Ma még úgy áll, hogy a Momentum egyik jelöltje sem lép vissza Szegeden
Szegeden 2018. március 30. 19:14

Fekete-Győr András: Ma még úgy áll, hogy a Momentum egyik jelöltje sem lép vissza Szegeden

Képgaléria
A Klauzál téren kampányolt péntek délután a Momentum. Itt volt a párt elnöke is, akit a szegedi visszalépés esélyeiről kérdeztünk.

– Alig több mint egy hét van a választásig. Visszalép-e a Momentum két szegedi jelöltje az MSZP-Párbeszéd, vagy a Jobbik jelöltjei javára?

– Minél nagyobb egy párt, annál nagyobb a felelőssége a kormányváltással, a visszalépésekkel kapcsolatban. Csongrád megye 1-es és 2-es körzete tipikus olyan körzetek, ahol a jelenleg két legnagyobb ellenzéki erő megkerülhetetlen, egymás nélkül nem tudnak nyerni. A Momentum abban az esetben támogatni fogja őket, ha meg tudnak egyezni egymással. Ennek sajnos sok realitását most nem látom, de erről nem tehetünk. A mi jelöltjeink fiatal, talpraesett, támogatásra érdemes emberek, akik az új politikai generáció tagjai. Nekik megvan az az előnyük, hogy el tudnak vinni olyan embereket is szavazni, akiket a két nagy párt nem tudott megszólítani, nem mennének el a Jobbikra, vagy az MSZP-Párbeszédre szavazni. Azaz mindenképpen van értelme annak, hogy elindul Szegeden Mihalik Edvin és Boros-Gyevi Gergely.

– Tehát nem fognak visszalépni?

– Jövő hét vasárnapig minden megtörténhet még.


Boros-Gyevi Gergely és Feket-Győr András a Klauzál téren.

– Ezek szerint a Momentum rábízza a nagyokra, döntsék el ők, hogy hol, ki az erősebb?

– Ezt nem mi akarjuk eldönteni, illetve azt gondolom, ha a választók kellően tájékozottak és elkötelezettek, akkor adott esetben ők is megtalálhatják az esélyes jelöltet. Még mindig könnyebb így a dolguk, ha választani sem tudnak, mert egy jelölt van.

– Akkor most úgy áll, hogy nem lesz visszalépés Szegeden.

– Ebben nem a Momentum a mérce, első körben. Most, a mai napon még biztos, hogy nem lép vissza itt egyik jelöltünk sem.

– Mi az a legkésőbbi időpont, ameddig erre számíthatunk?

– Az az időpont, amikor Ausztráliában a magyar konzulátus kinyit. Addig lehet a jelölteknek visszalépni. Ez jövő szombat. De most még nincs ilyen terv.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fekete-Győr András Jobbik kampány Momentum MSZP Párbeszéd választás Választás 2018