Túl a városon 2018. március 29. 18:52 Forrás: Index

350 ezer forintra büntették Orbán Viktort, amiért gyerekekkel kampányolt

A meglepő döntést a Nemzeti Választási Bizottság néhány hete még valószínűleg nem hozhatta volna meg. De aztán valami megváltozott.

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtök délutáni ülésén pénzbüntetésre ítélte Orbán Viktort azért, mert az elmúlt napokban több alkalommal is gyerekekkel kampányolt anélkül, hogy a szülők ebbe beleegyeztek volna.

Az elkövetett törvénysértés miatt a miniszterelnöknek 350 ezer forint büntetést kell fizetnie – írta az Index, és el kell távolítania a Facebook-oldaláról azt videót, amelyen a gyerekekkel együtt szerepel.

Az NVB a további jogsértéstől is eltiltotta Orbán Viktort. A Bizottság emellett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordult.

Az NVB meglepő döntését az tette lehetővé, hogy a testület a nemrég kiegészült az országos listát állító pártok jelöltjeivel, így a kormánypárti tagok kisebbségbe kerültek.

Orbánnak az idei vagyonbevallása szerint 993 ezer forint megtakarítása van. Ha az NVB határozata jogerőre emelkedik, a kormányfő készpénztartaléka 643 ezerre csökken. 2017-ben 251 ezer forinttal nőtt Orbán megtakarítása, ez könnyen rámehet a könnyelmű kampányolásra – írja az Index.

(fotó: Orbán Viktor Facebook)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: büntetés Nemzeti Választási Bizottság Orbán Viktor