Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 29. 08:08 Forrás: Szeged Televízió

Koraszülötteknek és családjaiknak segítenek: megnyitott a Szegedi Koramentorház

A Korábban Érkeztem Alapítvány három ilyen mentorház kialakítására és egy szakmai program létrehozására 1,2 milliárd forint támogatást kapott uniós és állami forrásból. A Szeged TV riportja.

Hirdetés

(Fáradt és lusta olvasni? Görgessen egy kicsit, és nézze meg ezt másfél perc alatt a Szeged Televízió lenti videójában!)

Tegnap óta fogadja a koraszülötteket és szüleiket a Szegedi Koramentorház. A központ az önkormányzattól tíz évre bérelt ingatlanban működik Újszegeden.

A mentorház megnyitó eseményén vadonatúj speciális játékokat, eszközöket is bemutattak. Ezek azoknak a gyerekeknek a fejlesztését szolgálják, akik koraszülöttként érkeztek. Az épületrészt két és fél hónap alatt újították fel és rendezték be.

„Ezt az épületet az IKV-tól tudjuk bérelni, és a polgármester úr saját hatáskörén belül támogatott bennünket abban, hogy tíz évig biztosan tudjuk ezt a 220 négyzetmétert használni. Azt gondolom, hogy nem titok, hogy sokkal biztonságosabb lett volna, hogy egy épületet vásárolunk, de erre az EU, és a jogszabályok nem adnak lehetőséget.”

– nyilatkozta a Szeged Televízió híradójának Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója.

Az épületben mozgásszobát és fejlesztőszobákat alakítottak ki, ahol egyénileg vagy csoportosan tudnak foglalkozni a gyerekekkel és szüleikkel, de itt tartják a mentorok képzését is.

„Lehetőség nyílik Huple-terápián való részvételre, tervezett szenzomotoros tréningen való részvételre, ringatófoglalkozást, énekes óvodafoglalkozást biztosítunk a gyermekeknek, sőt még babamasszázst is. Illetve három éves kor után logopédiai gyógypedagógiai fejlesztést, gyógytornát, komplex mozgásfejlesztést tudunk biztosítani a gyermekeknek egészen az iskolába lépésig.”

– mondta Bakai Bernadett, a Szegedi Koramentorház vezetője a tévének.

A mentorház minden hétköznap nyitva van, bárki bejelentkezhet személyesen, telefonon vagy a Facebookon, ha a családba koraszülött érkezett.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: család fejlesztés gyerek gyerekek Korábban Érkeztem Alapítvány koraszülött Szegedi Koramentorház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés