Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Megszólalt az ügyészség megdobálásával vádolt férfi: az ágyhoz bilincselték a kórházban
Szegeden 2018. március 29. 07:37 Forrás: Szeged Televízió

Megszólalt az ügyészség megdobálásával vádolt férfi: az ágyhoz bilincselték a kórházban

D. András a Szeged Televíziónak nyilatkozott: nem ismeri el a dobálást, és panaszt tesz a gyanúsítás és az őrizetbe vétele miatt.

Hirdetés

(Fáradt és lusta olvasni? Görgessen egy kicsit, és nézze meg ezt másfél perc alatt a lenti videóban!)

Mint azt hétfőn megírtuk, nem került előzetes letartóztatásba az a civil aktivista, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy festékkel dobálta meg szombaton az ügyészség Stefánián található épületét. A férfi nem ismeri el, hogy ő követte volna el a dobálást. A Szeged Televíziónak nyilatkozott, de kérte, hogy az arcát ne mutassák meg.

A Csongrád Megyei Főügyészség épületét szombaton este 6 óra körül dobálta meg valaki rózsaszín festékkel. D. András civil aktivista a Facebookon posztolt róla egy képet. Ezek után keresték meg a rendőrök, kihallgatták, majd őrizetbe vették. Garázdasággal gyanúsították meg, ő viszont ezt nem ismerte el.

„Szerintem felháborító, amit az ügyészség évek óta tesz. Ahogy védi a korrupciót, ahogy a jogállamiság felszámolásáért ügyködik.”

– mondta a Szeged TV-nek.

D. András azt is elmondta, hogy a rendőrök a bűnismétlés veszélyére hivatkozva vették őrizetbe, egy korábbi esetre hivatkoztak, amiben biciklitolvajok üldözésében vett részt. Ezt az eljárást azonban 2015-ben bűncselekmény hiányában megszüntették. A mostani esetben bizonyítékként egy kamerafelvételre hivatkoztak. Szerinte a procedúra során jogtalanul jártak el vele szemben. 

Arról is beszélt, a tévének, hogy légzési betegsége miatt csak egy géppel tud aludni, aminek különös szerepe lett az ügyben.

„Az őrizetbe vételemkor nem tudták biztosítani a fogdán az elhelyezésemet, ezért a klinikára helyeztek át, ott az ágyhoz bilincselve tartottak őrizetben, és két rendőrt folyamatosan odarendeltek a klinikára, hogy az ágyam, illetve a szobám mellett őrködjön. Őket ráadásul szabadságukról rendelték be. Ezúton is köszönöm nekik az emberségességüket, ugyanúgy, ahogy a klinika dolgozóinak is, merthogy ők abszolút jól bántak velem.”

D. Andás panaszt tesz a gyanúsítás és az őrizetbe vétele ellen. A garázdaság miatt az eljárás tovább folytatódik.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség Legfőbb Ügyészség rendőrség tüntetés ügyészség
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés