Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Idén is lehet pályázni ifjúsági, idegenforgalmi és kulturális célú támogatásokra Szegeden
Szegeden 2018. március 28. 16:48

Idén is lehet pályázni ifjúsági, idegenforgalmi és kulturális célú támogatásokra Szegeden

A városi közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága szerda délutáni ülésén döntött a hagyományos támogatási keretek kiírásáról, azok szabályzatáról.

A pályázati keretösszegek nem változtak tavaly óta, így az ifjúsági célú támogatásra 6, az idegenforgalmi koncepciójú rendezvények szervezésére szintén 6, míg a kulturális jellegű kiadványokra, eseményekre 10 millió forint áll rendelkezésre. A pályázati kiírások a Szegedi Tükör című hetilapban a húsvét utáni hétvégén jelennek meg, ugyanakkor a Szeged Televízió képújságjában is olvasható lesz a szöveg.

A kiírások megjelenését követő 20 napban lehet majd beadni a pályázatokat. A város honlapján (www.szegedvaros.hu) a pályázatok teljes szövege elérhető lesz majd. A feltételek és a pályázati elszámolásra vonatkozó szabályok sem változtak lényegesen tavaly óta. Fontos, hogy szegedi székhellyel rendelkező szervezetek adhatnak be támogatási igényt, ugyanakkor a város polgárainak érdekeit kell szolgálnia a megvalósuló projektnek.

Az igényelt összeg nem haladhatja meg a 300 ezer forintot, és nem lehet kevesebb 50 ezer forintnál a két kisebb keretösszegű pályázat esetében. A kulturális célú támogatások esetében félmillió forintos keret is igényelhető, az alsó határ itt is 50 ezer forint. A kiírás részletezik az elszámolás rendjét, ugyanakkor tartalmazzák majd a szükséges űrlapokat. Hiányosan kitöltött pályázat esetén a Művelődési Osztály értesíti a pályázót, és a hiánypótlást 5 napon el kell végezni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szegedi önkormányzat támogatás