Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 28. 14:25

Azt hiszem, ez egy szép barátság kezdete

Erdélyben jártak a Déri diákjai ősszel, most meg a gyergyóalfaluiak jöttek vissza.

Hirdetés

A Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája negyven diákkal vesz részt az idei tanévben a Határtalanul! programban, amelyre közel négymillió forintot nyertek pályázaton. Az iskola partnerintézménye a gyergyóalfalui Sövér Elek Szakközépiskola.

A déris diákok tavaly ősszel többek között ötnapos kiránduláson vettek részt Erdélyben, ahol a partneriskola diákjaival ismerkedtek meg, ami után az ott készült fotókból megalkották a Barátság-falát. Az erdélyi diákoknak – akik a héten jártak Szegeden – városismereti interaktív vetélkedőt szerveztek, amelyen a déris diákokkal vegyes csapatokat alkotva tíz helyszínen különböző rejtvényeket, játékos feladatokat kellett megoldaniuk. De részt vettek a gyergyóalfalui fiatalok a Déri diáknapi rendezvényein is, majd együtt avatták fel a déris diákok által tervezett és készített Barátság pihenőt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Erdély Gyergyóalfalu Határtalanul! program kirándulás Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés