Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. március 28. 10:55 Forrás: MTI

Ha húsvét, akkor torlódás – a határon is

A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt erős tranzitforgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, Röszkén már csütörtök délutántól kialakulhat torlódás.

Hirdetés

Szabó Szilvia, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasoknak kell számítaniuk akár kétórás várakozásra is.

Ha a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán torlódás alakul ki, a forgalmat Tompa felé terelik. A magyar, a szerb és az uniós állampolgárok – naponta 7 és 19 óra között – használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a röszkei közúti határátkelőhelyet is. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen csütörtöktől kedd hajnalig szintén kialakulhat 30–120 perc közötti várakozás.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és a valószínű várakozási időkről a rendőrségi weboldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: határátkelő húsvét rendőrség határ közlekedés Röszke ünnep
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés