Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 26. 21:26

Kiengedték a Csongrád Megyei Főügyészég épületét megdobáló férfit

A hétvégén őrizetbe vett D. Andrást információink szerint hétfő este kiengedték, így valószínűleg nem helyezik előzetes letartoztatásba, bár korábban úgy értesültünk, hogy erről a Szegedi Járásbíróság csak kedden dönt majd.

Hirdetés

A férfi még szombaton este dobálta meg festékkel az ügyészség Stefánián található épületét, ezt követően állították elő és vették őrizetbe.

Korábban írtuk:

Festékkel dobálták meg ismeretlenek a Csongrád Megyei Főügyészég épületét szombaton azt követően, hogy Szegeden a belvárosban tüntetést tartottak Czeglédy Csaba mellett. A legfrissebb információk szerint az elkövetőt őrizetbe vették.

A bíróság előtti tüntetést követően néhányan átvonultak a Főügyészség Stefánián lévő épülete elé. Este 6 órakor Szeged egyik ismert civil aktivistája, D. András Facebook oldalán egy fényképet tett közzé, az akkorra már összedobált épületről. Este fél 11-kor pedig már azt közölte, hogy az ügyben már megkereste őt a rendőrség.

A Szeged Televíziónak a megyei rendőr-főkapitányság illetékese nem kívánt nyilatkozni, de azt megerősítették nekik, hogy valakit elfogtak az ügyben. Az azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, hogy az illető a képet kiposztoló férfi.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint „a 48 éves helybeli férfit a szegedi rendőrök néhány órán belül azonosították, elfogták, majd garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Tőle az elkövetéskor viselt ruházatot, valamint rózsaszín anyagot tartalmazó zacskókat foglaltak le."

Fazekas Géza a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Szeged Televízió érdeklődésére megerősítette, hogy kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását. Hangsúlyozta, a Legfőbb Ügyészség az igazságszolgáltatás elleni támadásként értékeli mindazt, ami történt, mivel nem csak egy egyszerű rongálásról van szó. „A cselekedetet azok a valótlan és megalapozatlan kritikák gerjeszthették, amelyeket a Czeglédy üggyel összefüggésben a bírósággal és az ügyészséggel kapcsolatban több közéleti szereplő is megfogalmazott.” – mondta Fazekas Géza

Még korábban írtuk:

A Szegedi Rendőrkapitányság rongálás vétségének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

Szombat délután a Szegedi Törvényszék előtt tartottak demonstrációt Tüntetés Szegeden Czeglédy Csaba mellett, az ügyészség visszaélései ellen címmel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy Csaba előzetes letartóztatás Legfőbb Ügyészség tüntetés ügyészség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés