Hirdetés
Szegeden 2018. március 25. 16:22

Pillekönnyű zsongás Felsővároson

Képriport
Ekkortájt már elég nagy a gyerekzsivaj a Pille utcai játszótéren, ám most a hűvös idő ellenére még nagyobb volt a szokásosnál. Családi napot rendezett Szentgyörgyi Pál alpolgármester Szabó Sándorral. Ugrálóvár, pónifogat, kézművessátor, hajtogatott lufik várták a gyerekeket.

Hirdetés

A pöttyös elrúgása, 1. rész: ne kérdezzük meg a nyilvánvalót

– Gépfegyvert tudsz tekerni?

– Ahogy a Maszkban?

– Naná!

– Igen, sőt, nemcsak Thompsont, AK-47-est is!

– Hányszor kérdezik meg ezt tőled?

– Naponta?

– Óránként!

– Lássuk csak, kábé kétszer. Ebben az órában te vagy az első... Egyébként tudok egy komplett vasárnapi ebédet is hajtogatni, csak az nem szokott senkit érdekelni. Várj, megmutatom!

És tényleg megmutatta. Egy egész sült csirke volt, vegyes zöld körettel. Prímán nézett ki. A fönti beszélgetés a Pille utcai játszótéren zajlott, ahol Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Szabó Sándor, a körzet országgyűlési képviselője, -jelöltje szervezett családi napot.

Ha valakinek esetleg nem ugrana be, erre a jelenetre gondoltam Jim Carrey holtversenyben második legjobb filmjéből, sajnos csak angolul találtam meg, de a lényeg talán nyelvtudás nélkül is érthető. (Holtversenyes második film még a Truman show, a legjobb pedig az Egy makulátlan elme, örök ragyogása, szerintem.)

És akkor még nem volt vége...

A pöttyös elrúgása, 2. rész: meglepve tapasztalták

– Tényleg mindent leírtál tegnap...

– Direkt megkérdeztem...

– Tudom, és emlékszem is, csak mégis szokatlan volt. Nem számítottam rá. De rendben volt minden a szöveggel.

Ezt már Szabó Sándorral beszéltük meg, akivel szombaton Petőfitelepen családi napoztam egy kicsit, akkor ott volt hasonló rendezvény. Amíg most az országgyűlési képviselő körbeszaladt a sátraknál, addig a másik házigazda, Szentgyörgyi Pál alpolgármester arról beszélt, bevált ez a helyszín a Pille „téren” – az idézőjel azt jelzi, a nagy füves terület hivatalosan még nem Pille tér, bár adja magát az elnevezés. A játszótérrel kapcsolatban az alpolgármester azt is elmondta, folyamatosan fejlesztik, ivókutat is építettek az egyik szélére, ezt a kutyások éppúgy kérték, mint a gyerekes szülők.

– Nagyon sok család jött ki ma ide: nagyon sok a gyerek, de jöttek azért az idősebbek is. Ők még jobban érdeklődnek egyébként a politika iránt. Elsősorban az országos dolgok foglalkoztatják őket. Az viszont biztos, mindenki tudja, milyen rendezvényen van. A kérdések, beszélgetések jelentős része arról szól most már, mikor, ki, és kinek a javára lép vissza, és hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy leváltsuk a Fidesz-kormányt. De azért arra is fölhívják nekem is a figyelmemet, ha mondjuk az egyik padon ki kell cserélni az ülőlapokat. És ez így van jól – mondta Szabó Sándor.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi nap Felsőváros MSZP Szabó Sándor Szentgyörgyi Pál