Hirdetés
Túl a városon 2018. március 25. 12:35 Forrás: 168 óra

Pénzbírság, behívó! Mi a következő, börtön?

Úgy tűnik, a hatalom egyre jobban elveszíti a kontrolt. Diákokat büntetnek meg mondvacsinált indokokkal. Most pedig a 168 óra arról számolt be, három tanulót kapott „behívót", adategyeztetésre a települési Polgári Védelmi Parancsnokságtól.
Hirdetés

Egy vidéki gimnázium három végzős tanulóját vonták polgári védelmi kötelezettség alá, ami tulajdonképpen tartalékosi behívót jelent, az embert vészhelyzetben berendelhetik szolgálatteljesítésre. Ez alkotmányos kötelezettsége mindenkinek, de az egyik behívott tanuló, egy éppen 18 éves lány édesanyja igen különös körülményekről tájékoztatott. Lánya osztályából összesen három fiatal kapott „behívót", adategyeztetésre felszólító levelet a települési Polgári Védelmi Parancsnokságtól. – írja a 168 óra.

Különös módon éppen az a három diák – és csak ők –, akik a februári diáktüntetést szervező Diákvagyok Mozgalom felhívására február 19-én nem mentek iskolába.

Az idén érettségiző lány édesanyja hiába tiltakozott, a felmentettek közül a nappali tagozatos diákokat kihagyták, még a középiskolásokat is.

A Belügyminisztérium alá tartozó Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója szerint „mivel a katasztrófák elleni védekezés összetett feladat, a közvetlenül beavatkozó állományon kívül elengedhetetlen számos különböző foglalkozású állampolgár eredeti munkaköri feladatainak ugyanabban az időben történő zavartalan ellátásának biztosítása, rendőrtől a postáson, a lelkészen át egészen az igazságszolgáltatásban dolgozókig." És ezek szerint a középiskolás diákokig.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: behívó diákok polgári védelem