Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 24. 15:16 Forrás: MTI

Karácsony Gergely: A mostani korrupció veszélyezteti a jövőbeni uniós forrásokat

Az európai uniós fejlesztési forrásokat veszélyezteti az a korrupciós kockázat, aminek Magyarország ki van téve.

Hirdetés

Karácsony Gergely közölte: az elmúlt időszakban rengeteg olyan ügy került napvilágra – amelyeket részben az unió csalás elleni hivatala tárt fel –, ahol nagyon súlyos visszaélések, csalások gyanúja merült fel. – Magyarország évente 1300 milliárd forintnak megfelelő támogatást kap, ami „csillagászati összeg”, de olyan korrupció van, amely miatt lehet, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban már nem kapjuk meg ezeket a forrásokat. Április 8. után a Karácsony-kormány le fogja állítani és felül fogja vizsgálni azokat az európai uniós kifizetéseket, amelyeket a kormány már eldöntött – mondta.

Karácsony Gergely szombathelyi sajtótájékoztatóján hozzátette: azzal, hogy a kormány 96 százalékban már döntött a 2020-ig tartó költségvetési ciklusban hozzáférhető források felhasználásáról, a következő kormány elől veszi el a lehetőséget, hogy az saját prioritásait érvényesítse az uniós források elköltésénél.

– Mi nem kastélyfelújításokra, hanem az emberi tőkébe való beruházásra szeretnénk fordítani a pénzt. Egészségügyre, oktatásra, környezetvédelemre, infrastruktúrafejlesztésre fogunk költeni, nem lesz több kastély, nem lesz több stadion, nem lesz több kihasználatlan kisvasút, se lówellness, ezekre nem fogjuk költeni az európai adófizetők pénzét

– mondta az ellenzéki politikus.

Karácsony Gergely szerint Magyarországon nagyon centralizált az uniós pályázatok elbírálása, a kormány a Modern városok programban kegyeket osztogat, ezért a kormányváltás után vissza kell adni a helyi közösségeknek azt a lehetőséget, hogy saját maguk találják ki, milyen fejlesztésekre van szükségük.

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a sajtótájékoztató előtt a Derkovits lakótelepen tartott utcafórumot, ahol arról is szólt, hogy szerinte Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i beszédében megfenyegette a magyar emberek többségét.

– A miniszterelnök első sorban nem Brüsszellel és nem Sorossal, hanem a saját népével áll harcban, ezt a harcot el fogja veszíteni a csendes többség április 8-án elmegy majd választani, és leváltja – mondta Karácsony Gergely.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Karácsony Gergely MSZP Párbeszéd Választás 2018
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés