Hirdetés
Túl a városon 2018. március 24. 14:52 Forrás: MTI

Még mindig csak a jéghegy csúcsa látszik a fideszes korrupciónak

Az MSZP szerint a választópolgároknak az áprilisi parlamenti választáson véget kell vetniük a „fideszes bűnszervezet” működésének.

Gőgös Zoltán, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt időszak nagy- és kisstílű bűncselekményeit csak akkor lehet feltárni, ha az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjei kerülnek kormányra Karácsony Gergely vezetésével. Úgy fogalmazott, a kormánypárti politikusok komoly bűnszervezetet hoztak létre, amelynek tagjai arra szövetkeztek, hogy a „kisemberek rovására” megszerezzék Magyarország hozzáférhető vagyonának nagy részét.

Az MSZP politikusa szerint ezt mutatja, hogy az „Orbán-vőnek bűnszervezetben csaltak milliárdokat”, Kósa Lajos anyukájának, illetve feleségének kért 800 millió forintos sikerdíjat brókertevékenységért, Semjén Zsolt háziasított állatokra vadászott Svédországban, Szabó Zsolt államtitkár pedig több mint egymilliárd forintot tárol egy offshore számlán.

– Ez csak a jéghegy csúcsa – jelentette ki, majd hozzátette, a „maffiában nincs olyan, aki nem bűnöző”. Gőgös Zoltán példaként említette, hogy szerinte a „helyi fideszes nagyurak” szintén létrehozták a „maguk Mészáros Lőrinceit”, akiken keresztül bonyolítják a közbeszerzéseket. A szocialista képviselő kérdésekre válaszolva elmondta, a választási kampányban az MSZP hozta a legtöbb áldozatot, hiszen 48 helyen engedte át az indulás jogát.

Az MSZP sehol nem zárkózik el akár a legesélyesebb jelölt visszaléptetésétől sem, ha ezen múlik a kormányváltás – hangsúlyozta, az Együtt elnökének, Juhász Péternek a visszalépésére reagálva ugyanakkor megjegyezte, egyetlen mérés sem igazolja, hogy bárhol is az Együtt jelöltje lenne a legesélyesebb ellenzéki induló.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Együtt Juhász Péter MSZP Választás 2018 visszalépés