Hirdetés
Szegeden 2018. március 24. 15:36

Balatoni tavasz Petőfitelepen

Képriport
Bornai Tibor megnyugodhat: nem előztem meg. Annyi történt mindössze, hogy kilátogattam Petőfitelepre a Szénási Róbert és Szécsényi Rózsa szervezte családi napra. Ahol aztán mérgelődtünk is Szabó Sándorral, kétszer is.

Hirdetés

Ha már Dráni szóba került, akkor gyorsan ezt is, hogy érthető legyen: a KFT zenekar egyik legismertebb, legsikeresebb dala a Balatoni nyár. A dalszerző a zenekar énekese, billentyűse, Bornai Tibor. Aki aztán megírta a Balatoni tél című dalt is, és többször utalt már rá, hogy érzi, tudja, mekkora a felelőssége, mert tartozik még a Balatoni tavasz és a Balatoni ősz című számokkal. Igaz, írt egy Vár a Balaton című számot, amit néha már a dalciklus részének mond, de a két klasszikus című szám eddig, elvileg még nem készült el, legalábbis nagyközönség nem hallhatta.

És akkor most vissza Petőfitelepre!

A Balaton utcai játszótérnél, focipályánál szervezett családi napot az MSZP, Szénási Róbert és Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselők vezetésével, de ott volt, és mindenben segített nekik képviselőtársuk, Ménesi Imre is. És ott volt a körzet országgyűlési képviselője, -jelölte, Szabó Sándor is, aki jó szokásához híven megint érdeklődve hallgatta a választóit, de aztán közösen mérgelődtünk az aktualitások kapcsán is.

Érzelemdús reakció az LMP miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatára

– Igazából nem érdekel, mit mondott Szél Bernadett a Klauzál téren. Nem foglalkozom más pártokkal, ezután sem fogok. Csináljuk a mi dolgainkat, megyünk előre. Változatlanul hiszek abban, hogy a szegedi látják azt a fejlődést, ami történt Szegeden, és ahhoz se a Jobbiknak, se az LMP-nek, de még a Fidesznek sincs semmi köze. Ez a nyilatkozat is bizonyítja, amit egyébként nagyon sajnálom, hogy a pártok vezetői egész egyszerűen nem fogják föl, hogy Magyarországon az emberek jelentős többsége változást akar. És ezt ebben a választási rendszerben csak úgy lehet megtenni, hogy összefog az ellenzék. Mi ezt Botka László polgármesterrel több mint egy éve szajkózzuk. A legesélyesebb jelöltet kellene mindenhol támogatni. Van, ahol ez jobbikos, van ahol MSZP-s, van, ahol LMP-s, sőt olyan is van, ahol független jelöltnek van a legnagyobb szavazatszerző képessége. Hatvan ilyen jelöltet kellene találni az országban. Ezt egyáltalán nem lenne bonyolult megbeszélni. Így lehet, és egy le lehet váltani a Fideszt. Ehelyett minden országos pártvezető a másikra mutogat. „Vele nem! Vele ezért nem! Vele azért nem!” És ezzel bizony helyben a mi munkánkat nehezítik meg. Még mindig nem lenne késő ezt megcsinálni. Nem kellene ehhez napokon át tárgyalni. Ehelyett nyilatkozik ilyeneket Szél Bernadett, hogy a jelöltjeik mind a két szegedi körzetet elviszik. Hát nem! Megnyerem, megnyerjük Szegedet! Azért akarok győzni hogy folytatódjon az az építkezés Szegeden, amit elkezdtünk, a másik ok pedig, hogy legyen meg a mindenki által óhajtott változás. Ebben a választási rendszerben félre kell tenni a személyes ambíciókat, érdekeket. Április 8-án csak egy országos érdek létezhet: le kell váltani a Fideszt. Tudomásul kell venni, hogy ezt csak úgy lehet, ha egy ellenzéki jelölt áll szemben a kormánypártival – mondta Szabó Sándor, akit talán még sosem hallottam ennyire érzelmekkel telve nyilatkozni. Mindig higgadtan, megfontoltan, távolságtartóan mondta el az álláspontját, ám ezúttal látszott rajta, egy „kicsit bosszús”.

Ilyen kampány még nem volt eddig

– Arra nem számítottam, hogy ilyen lesz a kampány, az időjárás szempontjából. Még most is sálban, kabátban ülünk itt, ez nagyon szokatlan. Nem emlékszem olyan kampányidőszakra, ahol ilyen rossz lett volna az idő. Szakadó esőben zajlottak az aláírásgyűjtések. A második héten megfagytunk, amikor plakátoltunk, meg tartottuk az utcafórumokat megint megáztunk, elkezdtük a családi napokat, a jövő héten elmaradt, mert szakadt az eső. Négy éve gyönyörű idő volt. Most nem kegyes az időjárás, de nézzük ezt inkább így: múlt héten eláztunk, és nulla fok volt, ma már nem esik és 5 fok van, holnap már 10 lesz és süt a nap, jövő héten meg már szárnyalunk a jó időben – közölte nevetve Szabó Sándor.

A nagy mérgesség, második félidő

Eztán értékeltük a kazahok elleni meccset is. – Nem tudom, meddig dőlhet még így a pénz a magyar fociba és közben ilyen szégyenteljesen játszanak: még a csapatszellem, az egymásért küzdés sem jött át. Itt tart ma újra a labdarúgásunk. Nem kellene itt egy kicsit abbahgayni a taós támogatások fociba öntését? Mennyit javult volna az egészségügyünk vagy az oktatásunk színvonala, ha ezeket a pénzeket oda adjuk inkább? Eleinte viccesnek gondoltam ezt, de már nagyon régóta tragikus a helyzet. A kapitány is teljesen NER-kompatibilis, gyakorlatilag szélhámos. Ott ülhettél volna te is én is a Groupama Aréna kispadján, ennyit mi is tudtunk volna kezdeni a válogatottal – jegyezte meg Szabó.

A családi napon a gyerekeknek volt ugrálóvár, arcfestési lehetőség, pónifogatolni lehetett a környező utcákban, volt egy kis kézműves játszóház, ahol már a húsvéti kellékeket is meg lehetett csinálni és mindenkinek jutott legalább egy adag sertéspörkölt tarhonyával.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ménesi Imre MSZP Petőfitelep Szabó Sándor Szécsényi Rózsa Szénási Róbert családi nap