Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Tévétörténelmet írt a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje: csirkejelmezben, kotkodácsolva nyilatkozott az állami tévében
Túl a városon 2018. március 23. 23:12

Tévétörténelmet írt a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje: csirkejelmezben, kotkodácsolva nyilatkozott az állami tévében

Tichy-Rács József produkciója láttán talán még a Monty Python tagjai is csettintenének.

Valami egészen elképesztő műsort adott elő a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjelöltje az állami televízióban. Tichy-Rács József csirkejelmezben jelent meg, és az öt perces interjú során egyetlen értelmes szót sem szólt, csak végig kotkodácsolt.

A törvény szerint az állami médiának a kampányidőszakban minden országos listával rendelkező párt számára biztosítania kell öt percet, amiben ismertethetik a programjukat. Így jutott be a stúdióba a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is, akik az idejüket arra használták, hogy a magyar televíziózás történetének egyik legszürreálisabb produkcióját adják elő.

Tichy-Rács József egy rikító sárga csirkejelmezben kotkodácsolt öt percen keresztül. A műsorvezető próbált neki kérdéseket feltenni, de arra is csak kotkodácsolás volt a válasz. Az öt perc legerősebb része az volt, amikor a csirkének öltözött MKKP-s szemüveget vett elő és egy papírról kezdett felolvasni valamit, persze továbbra is csirkenyelven. A képen jól látszott, hogy a papíron csak nullák és egyesek voltak, amiről később több híroldalon is megjelent, hogy bináris kóddal az volt a kártyára írva: „ingyen sör”.

A csatorna egyébként meglepően jól kezelte a produkciót, a műsorvezető kérdéseivel még igyekezett is alkalmazkodni a viccpárt stílusához. Például megkérdezte, hogy az ingyen sör mellett mit tudnának kínálni a borosoknak, a programjuk pontosan melyik részét írta az énekesnő, Cher, és végig úgy csinált, mintha pontosan értené a képviselőjelölt kotkodácsolását, aki az utolsó kérdésre már nem is válaszolt, csak egy szívószállal próbált inni a neki kikészített vizespohárból a jelmezén keresztül.

A 444-nek köszönhetően a teljes produkció megnézhető az alábbi videóban, ilyet egyhamar valószínűleg nem látunk újra az állami televízióban, és talán máshol sem.

Az elmúlt napokban a Kétfarkú Kutya Párt mellett több más ismert ellenzéki párt is lehetőséget kapott, hogy öt percben beszéljen programjáról, vagy bármiről, amiről akar.

Ennek eredményeként a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám hosszasan fejthette ki véleményét a csak nevében közszolgálati televízióról, a Momentum szóvivője több tucat kérdést tett fel az elmúlt nyolc év történéseivel kapcsolatosan egyenesen a miniszterelnöknek, élő adásban, Juhász Péter, az Együtt elnöke pedig a többi között a kormányoldal aktuális botrányairól való tájékoztatást kérte számon a csatornán.

Mindez forradalmi újdonságként hathat az M1 törzsnézőinek, hiszen itt az elmúlt években szinte csak kormányközeli, vagy a kormány álláspontját hangoztató embereket engedtek megszólalni.

Olyan erős produkcióval viszont, mint az MKKP soproni jelöltje, ezidáig még senki sem jelentkezett..

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Kétfarkú Kutya Párt választás Választás 2018 kampány