Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. március 22. 20:04

A Színházzal búcsúzik Szabó Gabi

Tizenhét év után ezzel a darabbal köszön el a szegedi színpadtól a prózai társulat egyik vezető színművésze. A másik áprilisi bemutató Verdi Ernani című operája lesz.

Hirdetés
Hirdetés

A nyári szünet előtti két utolsó bemutatóját tartja jövő hónapban a Szeged Nemzeti Színház. Április 6-án mutatják be Molnár Ferenc Színház című három egyfelvonásosát a nagyszínházban – jelentette be a jövő havi műsorokról tartott sajtótájékoztatón Gyüdi Sándor főigazgató.

Egy korszak vége

Molnár Ferenc színházzal, színészekkel kapcsolatos három önálló történetet tartalmazó, érzelmes vígjátékát – Előjáték Lear királyhoz, Marsall, Az ibolya – Horváth Péter állítja színpadra, aki elmondta, hazai drámaíróink közül Molnárnál jobban alighanem senki sem ismerte a színház, a színpad hatáselemeit. Így van ez az 1921-ben született Színház esetében is.

Szabó Gabi, a prózai társulat egyik vezető színművésze a sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette, ebben a darabban lép fel utoljára a szegedi deszkákon. A helyzetet firtató kérdésünkre a Facebook-oldalára írt szöveget ajánlotta a figyelmünkbe:

„Április 6-án lesz Molnár Színház című darabjának a bemutatója a Szegedi Nemzeti Színházban. Ezzel a szereppel búcsúzom a szegedi színpadtól, és szülővárosomtól. 17 év után megyek, mert az új színházi vezetés nem kíván velem dolgozni. Köszönöm a szeretetet és a figyelmet, amit mindig éreztem a 17 év alatt. Köszönöm, Szeged!”

Opera, vetítéssel

A hónap másik premierje Verdi egyik korai és kevésbé ismert operája, az Ernani lesz, amit Pál Tamás első karmester biztatására most Toronykői Attila állít színpadra. A darabot eddig még sohasem játszották Szegeden.

A rendező elmondta, a Victor Hugo azonos című romantikus drámájára írt zenemű nehéz feladat elé állítja az énekeseket. A darab kevéssé számít „közönségbarát” operának: a zenéje ugyan gyönyörű, de maga az előadás meglehetősen statikus. Ezt úgy próbálják áthidalni, hogy az énekesek által közvetített gondolatokat időről időre kivetítik a díszletekre. A darab főszerepét, Elvirát Ádám Zsuzsa énekli, aki több nemzetközi verseny győzteseként most először lép fel a szegedi színházban, ráadásul ez lesz az első szoprán szerepe is.

A darabot április 20-án mutatják be a nagyszínházban.

Ez is áprilisban lesz

  • Nyolc nő címmel immár hatodik alkalommal vendégszerepel a Kisszínházban április 23-án a Mórahalmi Színtársulat. Lázár János rendező a bűnügyi komédiáról elmondta, a darab szerint nyolc nőt egy halott férfival zárnak össze egy vidéki kúriában, senki sem tudja ki a gyilkos és miért követték el a bűntényt? Az előadás végére persze mindenre fény derül.
  • A Szegedi Első Lions Klub jótékonysági estjét rendezik meg április végén A nő illata címmel. A koncert László Boldizsár Schell Judittal közös produkciója lesz, a hattagú zenekarban pedig Frankie Látó mellett az egykori Cotton Club Singers zenészei is helyet kapnak.
  • A hónap végén, április 29-én, vasárnap este 6 órától pedig a Simándy József énekverseny díjkiosztó gálaestjének ad otthont immár harmadik alkalommal a teátrum.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió rövid riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Nemzeti Színház bemutató Gyüdi Sándor Szabó Gabi

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés