Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. március 22. 12:22

„Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy”

Képriport
A víz világnapjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Ehhez Szegeden a gyerekeket hívták segítségül.

Hirdetés

„Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy." 
Antoine de Saint Exupéry

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területi Szervezete csütörtökön tartotta a víz világnapi ünnepi rendezvényét Szegeden. Gazdag Erzsébet az Ativizig igazgató helyettese a Föld édesvíz készletének megóvását, a víz fontos szerepét, a környezetünket károsító tényezőket és a természetben rejlő megoldási lehetőségeket emelte ki köszöntőjében.

A víz világnapja alkalmából meghirdetett rajz- és alkotópályázatra 260 pályamű érkezett a dél-alföldi régióból, valamint az ország más pontjairól. A határon túlról, Romániából és Szerbiából is számos alkotást küldtek be a felhívásra. Az 5-11 évesek rajz-, míg a 12-18 éves korosztály alkotópályázatra nevezhetett. A zsűri értékelését követően összesen 13 művet díjjaztak a szegedi ünnepségen.

Díjazottak:

I. korcsoport (5-8 év): 1. Kakuszi Kira (Szeged), 2. Mező Amanda (Berettyóújfalu), 3. Palóczi Ádám (Budapest), különdíjasok: Jóvér Emma (Pécs) és Kovács Ábel (Kerta).

II. korcsoport (9-11 év): 1. Kasuba Gyöngyi Virág (Szentendre), 2. Mityók Anna (Mórahalom) és Zakar Gábor (Felgyő), 3. Kelsch Vanda (Szatymaz) és Kasuba Liliom Enikő (Szentendre).

III: korcsoport (12-18 év): 1. Gruncsity Virág (Battonya), 2. Ocskó Lili (Szatymaz), 3. Király Lilla (Szatymaz)

A díjazott alkotások itt is megnézhetők.

A Szegedi Nagyárvíz évfordulója alkalmából az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság minden évben „Alsó-Tisza Vidékért Emlékérem” kitüntetést adományoz a szolgálatában tartósan kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóinak. Idén ebben az elismerésben Ábel János, Bonyákné Győri Márta, Gubisi László és Versegi László részesült.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Tóth István csatornaőr Miniszteri Emléktárgy jutalomban, míg a víz világnap alkalmából Daróczi András gátbiztos Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.

Videónk is van! Názze meg a Szeged Televízió híradójának rövid riportját, benne a gyerekek nyilatkozataival!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság pályázat rajzpályázat víz világnapja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés