Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 21. 23:27 Forrás: Index

Mészáros nem mond le a Telenorról?

Csütörtökön jelentették be, hogy cseh befektetőknek adták el Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit. Egyes hírek szerint Mészáros Lőrinc azonban nem mondott még le a cég magyarországi érdekeltségének megvásárlásáról.

Hirdetés

Ahogy a szeged.hu is beszámolt róla, a Telenor kelet-közép-európai leányvállalatai 2 milliárd 800 millió euróért a cseh PPF csoporthoz kerültek. Azonban az Index szerint ez a vásárlás nem jelenti azt, hogy a Mészáros „már mindenhol vannak érdekeltségeim” Lőrinc letett volna a távközlési cég magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról.

A portál úgy tudja, hogy Mészáros egyik érdekeltsége már korábban felvette a kapcsolatot a csehekkel, és állítólag jelezték: amennyiben a magyar cég leválasztható a négyes csomagból, akkor érdekelné őket. Vannak azonban olyan információk is, hogy ezt az üzletet csak a magyarok akarják, az új tulajdonos nem szeretné tovább adni szerzeményét.

A magyar Telenor jelenleg nem kommunikálhat a csoportszintű bejelentésről, de az Index információi szerint a hazai cégnél pozitívan élték meg, hogy a bejelentéssel lezárult egy bizonytalan időszak, és úgy gondolják, hogy a cseh befektetőnek Magyarországon is hosszabb távú tervei vannak.

A Telenor Magyarország csaknem 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van és 1000 munkavállalót foglalkoztat. A magyar tulajdonos felvetése nem légből kapott, hiszen nem olyan régen maga Lázár János hozta szóba egy lakossági fórumon, hogy szükség lenne egy állami mobilcégre Magyarországon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mészáros Lőrinc mobiltelefon Telenor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés