Hirdetés
Túl a városon 2018. március 21. 22:49 Forrás: 444

A civilek után a diákokat vegzálja a hatalom

A rendszerváltás után közel 30 évvel nem igazán gondolta senki, hogy a hatalom a neki nem tetsző civil szervezetekre utazik majd, vagy az ifjúságot kezdi el mondvacsinált okokkal üldözni. Pedig pont Orbánék tudhatják, hogy milyen is ez!

Több, a február 23-ai diáktüntetésen részt vevő tizenéves kapott értesítést az V. kerületi Rendőrkapitányságtól, szabálysértési ügyben szeretnék meghallgatni őket még az április 8-ai választások előtt – írja a 444.

A portál birtokába jutott iratot egy 16 éves diák kapta, akit több társával együtt igazoltattak rendőrök a demonstrációt követően. A tinédzser édesanyja elmondta, lánya és barátai a rendezvényt követően az úttesten vonultak, amikor rengeteg rendőr vette körül őket, és személyazonosságuk igazolására szólították fel őket. A 16 év körüli diákoknál elmondásuk szerint nem volt sem alkohol, sem kábítószer. A társaság tagja volt Rékasi Zsigmond, az ismert színészházaspár fia, akinek otthonában a januári demonstráció másnapján rendőrök jelentek meg, és egy graffitire hivatkozva lefoglalták számítógépeit.

Az édesanya nem tudja mire vélni a rendőri fellépést. A gyerekek közül többen is kaptak ugyanolyan értesítést, áprilisban szeretnék meghallgatni őket, mindannyiukat szabálysértési ügyben. A szülők közül többen úgy döntöttek, közösen a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezethez fordulnak segítségért.

(fotó: Balogh Zoltán/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diákok rendőrség tüntetés