Hirdetés
Ziccer 2018. március 21. 20:57 Forrás: MTI

Van baj: hét gólról kellene visszajönni Szegeden

Reményt keltő első játékrész, öltözőben ragadás, átrohanó zebracsorda, rolót lehúzó kapus a német portában: Kiel–Szeged 29–22.

THW Kiel (német)–MOL-PICK Szeged 29–22 (14–14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Kiel, Sparkassen Aréna 9000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 4/2, Weinhold, Firnhaber, Wiencek 4, Bilyk, R. Santos. Csere: Wolff (kapus), Vujin 8, Zarabec 5, Duvnjak 1, Frend Öfors 2, Dissinger 4, Rahmel 1. Vezetőedző: Alfred Gislason.
MOL-PICK Szeged: Sierra – Sostaric 1, Srsen 1, Skube 2, Bánhidi 5, Bodó 3, Källman 3. Csere: Sego 1 (kapus), Thiagus Petrus 1, Sigurmannsson 3/3, P. Rodríguez 2, Blazevic, Zsitnyikov, Balogh, Gorbok, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, illetve 8 perc.
Hétméteres: 3/2, illetve 3/3

A szegediek közül talpsérülés miatt hiányzott a szlovén beálló, Matej Gaber, a hazaiaknál pedig Rene Toft Hansen és Rune Dahmke nem léphetett pályára.

Jól kezdték a találkozót a vendégek, és az ötödik percben átvették a vezetést. Mindkét együttes hatékonyan védekezett, így eleinte a szokásosnál kevesebb gól született. Mivel a 18. percig a Sierra csupán egy alkalommal tudott védeni, Sego állt be a helyére. Két perccel később alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között (10–8), mert a Pick elkövetett néhány pontatlanságot, azonban négy perc alatt fordított (11–12). A szünet előtt Sego az ellenfél üres kapujába talált, és bár Marko Vujin és Miha Zarabec vezérletével a Kiel hatékonyabban támadott, az első félidő után döntetlen volt az állás (14–14).

A németek lerohanták ellenfelüket a második felvonás elején, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző hat perc után időt kért (19–16). Csapata sorozatban háromszor volt eredményes, de az egyenlítést követően nem tudta tartani a lépést a gyorsabb, lendületesebb házigazdákkal, akik öt gólt dobtak, ezért újabb időkérés következett (24–19).

A folytatásban tovább nőtt a különbség, mert a Kiel dán kapusa, Niklas Landin remekül védett, csapattársai pedig jó százalékkal használták ki a helyzeteiket. A vendégek az utolsó 18 percben nagyon sokat hibáztak, és mindössze háromszor találtak a hálóba.

A THW Kiel – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa a szerb Marko Vujin volt, aki 11 lövésből nyolcat gólra váltott.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövid összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: Bajnokok Ligája kézilabda MOL-Pick Szeged