Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Tudja, hány kormánypárti politikus ment el az országos lakhatási válságról szóló rendkívüli parlamenti ülésre? Három.
Túl a városon 2018. március 21. 16:38 Forrás: Index

Tudja, hány kormánypárti politikus ment el az országos lakhatási válságról szóló rendkívüli parlamenti ülésre? Három.

Így nézett ki az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése 2018. március 21-én.
Hirdetés

A téma az országot sújtó lakhatási válság volt, az ülést az ellenzék kezdeményezte. Az ülésen a Fidesz és a KDNP képviselői nem jelentek meg, csak Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője volt ott, a kormány részéről pedig két államtitkár, Dömötör Csaba és Rétvári Bence. 

A napirend előtti felszólalásokban a jelenlévő ellenzéki képviselők a kormányt és a kormánypártokat, a kormánypártiak pedig az ellenzéket szidták. A szocialisták közül Tóth Bertalan, a Jobbiktól Z. Kárpáti Dániel, az LMP-től Szél Bernadett szólalt fel, de beszélt Gulyás Gergely is, ezekre pedig Dömötör és Rétvári reagáltak – a válaszoltak talán túlzás lenne.

Egyedül Szél Bernadett beszélt az ülés témájáról, a lakhatási válságról. Az LMP egyébként olyan embereket hívott a karzatra vendégnek, akik hamarosan elveszíthetik lakásaikat a tartozásaik miatt. Szél Bernadett felszólalására Rétvári Bence reagált, a többi között arról beszélt, hogy az LMP nem támogatta a devizahiteleseket megsegítő intézkedésekről szóló törvényjavaslatokat. Eközben az LMP-s Hadházy Ákos egy hazudik feliratú papírral állt be mögé – számolt be az Index.

A felszólalások után az ülést határozatképtelenség miatt a levezető elnök, Latorcai János berekesztette.

Függöny.

(fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Jobbik KDNP LMP MSZP Országgyűlés választás Választás 2018