Hirdetés
Túl a városon 2018. március 21. 16:05 Forrás: MTI

Kósa-ügy: az MSZP büntetőfeljelentést tett befolyással üzérkedés gyanúja miatt

Gurmai Zita szerint hülyének lenni alkotmányos jog. Az viszont, hogy Kósa Lajos az édesanyjának akart utaltatni 800 milliót, már bűntény.

„Arra fogom felszólítani a legfőbb ügyészt, hogy befolyással üzérkedés bűntettének megvalósítása gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeljen el nyomozást” – mondta Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagja szerdán Budapesten, aki szerint a sajtóban megjelentek alapján Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter bűntényt követett el. 

Egy demokrata nem nézheti tétlenül, ha valaki fontos köztisztségében követ el bűntényt – tette hozzá. 

„Hülyének lenni alkotmányos jog” – mondta Gurmai Zita, hozzátéve, hogy „ha Kósa Lajos van olyan hülye, hogy egy falusi kisvállalkozó rászedi, akkor az az ő baja, de ezzel még csak alkalmatlanságát bizonyítja sokadszor”. „Abból, hogy Kósa Lajost becsapták, nem következik az, hogy ártatlan naivitásában édesanyjának akarjon utalni 800 millió forintot” – mondta Gurmai Zita. 

Hozzátette: akármilyen csalás áldozata a fideszes politikus, nincs olyan, hogy a „megtévesztet, becsapott, átvert Kósa Lajos az édesanyjának akarjon utalni 800 milliót, mert ez már nem hülyeség, ez már bűntény”.

Az MSZP-s politikus megjegyezte, ha Kósa Lajos lemond, akkor lehet, hogy eltekint a feljelentéstől.

A Fidesz politikusa megbukott miniszterként, képviselőként, emberként és megbukott jogi értelemben is – jelentette ki az MSZP elnökségi tagja.

Gurmai Zita hozzátette: nincsenek illúziói, nem gondolja, hogy a „pártszolgálatos” legfőbb ügyész, Polt Péter alkalmas lenne arra, hogy a fideszesekkel is betartassa a törvényt.

Kiemelte, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége készen áll, hogy a választás után a törvények alá rendelve szabad utat adjon a bűnüldöző szerveknek.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt, hogy a Kósa Lajos által lebonyolított üzlethez, ha az hiteles is, minimum a Magyar Nemzeti Bank engedélye kellett volna.

Azt mondta, az MSZP-Párbeszéd tízpontos korrupcióellenes javaslata éppen arra hivatott, hogy az ilyen típusú ügyeket megállítsa. Kell egy korrupcióellenes ügyészség, és az európai uniós ügyészséghez is csatlakozni kell jelentette ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Gurmai Zita Kósa Lajos Legfőbb Ügyészség MSZP Választás 2018