Hirdetés
Túl a városon 2018. március 21. 16:05 Forrás: MTI

Kósa-ügy: az MSZP büntetőfeljelentést tett befolyással üzérkedés gyanúja miatt

Gurmai Zita szerint hülyének lenni alkotmányos jog. Az viszont, hogy Kósa Lajos az édesanyjának akart utaltatni 800 milliót, már bűntény.

Hirdetés

„Arra fogom felszólítani a legfőbb ügyészt, hogy befolyással üzérkedés bűntettének megvalósítása gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeljen el nyomozást” – mondta Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagja szerdán Budapesten, aki szerint a sajtóban megjelentek alapján Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter bűntényt követett el. 

Egy demokrata nem nézheti tétlenül, ha valaki fontos köztisztségében követ el bűntényt – tette hozzá. 

„Hülyének lenni alkotmányos jog” – mondta Gurmai Zita, hozzátéve, hogy „ha Kósa Lajos van olyan hülye, hogy egy falusi kisvállalkozó rászedi, akkor az az ő baja, de ezzel még csak alkalmatlanságát bizonyítja sokadszor”. „Abból, hogy Kósa Lajost becsapták, nem következik az, hogy ártatlan naivitásában édesanyjának akarjon utalni 800 millió forintot” – mondta Gurmai Zita. 

Hozzátette: akármilyen csalás áldozata a fideszes politikus, nincs olyan, hogy a „megtévesztet, becsapott, átvert Kósa Lajos az édesanyjának akarjon utalni 800 milliót, mert ez már nem hülyeség, ez már bűntény”.

Az MSZP-s politikus megjegyezte, ha Kósa Lajos lemond, akkor lehet, hogy eltekint a feljelentéstől.

A Fidesz politikusa megbukott miniszterként, képviselőként, emberként és megbukott jogi értelemben is – jelentette ki az MSZP elnökségi tagja.

Gurmai Zita hozzátette: nincsenek illúziói, nem gondolja, hogy a „pártszolgálatos” legfőbb ügyész, Polt Péter alkalmas lenne arra, hogy a fideszesekkel is betartassa a törvényt.

Kiemelte, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége készen áll, hogy a választás után a törvények alá rendelve szabad utat adjon a bűnüldöző szerveknek.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt, hogy a Kósa Lajos által lebonyolított üzlethez, ha az hiteles is, minimum a Magyar Nemzeti Bank engedélye kellett volna.

Azt mondta, az MSZP-Párbeszéd tízpontos korrupcióellenes javaslata éppen arra hivatott, hogy az ilyen típusú ügyeket megállítsa. Kell egy korrupcióellenes ügyészség, és az európai uniós ügyészséghez is csatlakozni kell jelentette ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Gurmai Zita Kósa Lajos Legfőbb Ügyészség MSZP Választás 2018