Hirdetés
Szegeden 2018. március 21. 08:38 Forrás: portfolio.hu

Franciák vették meg a Solvót

A szegedi biotechnológiai cég kilencven százaléka a Citoxlab Group tulajdona lett.

Hirdetés

Az alapítók benne maradtak a vállalkozásban, a maradék tíz százalék az övék, és a cég vezetése sem változik. A portfolio írta meg,

„ahogyan az lenni szokott a közlemény nem tartalmazza a konkrét vételárat, annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy több tízmillió dolláros (több milliárd forintban mérhető) tranzakcióról van szó.”

Bizonyos, a szektorra jellemző korábbi felvásárlásokból következtetve, a Solvoért akár 8 milliárd forintot is fizethettek.

A 100 főt foglalkoztató magyar cég tavaly 2 milliárd 400 millió forintos árbevételt termelt, adózott nyeresége 400 millió forint volt.

„A társaság hangsúlyozza, hogy a cég kisebbségi hányada továbbra is a menedzsment kezében marad, a vállalat vezetésében sem történik változás. A munkatársak több mint tíz százaléka külföldi, vannak közöttük japán, amerikai, angol és holland szakemberek is, a társaság által jegyzett szakmai publikációk száma kétszer annyi, mint az összes közvetlen versenytársáé együtt. Az elmúlt években számtalan külföldön dolgozó magyar szakember tért haza azért, hogy a Solvo Zrt. elismert szakmai műhelyében dolgozhasson” – olvasható a gazdasági honlapon.

A jelenlegi tranzakció egyik célja az, hogy belépjenek a gyógyszer metabolizmus piacára és ezzel biztosítsák a lehetőséget a további növekedéshez.

– Jelenleg több mint 40 országba exportálunk mintegy 600 ügyfélnek, laborjaink Szegeden és Budapesten találhatóak. Árbevételünk fele az Egyesült Államok piacán generálódik, ahol 2013 óta van leányvállalatunk – mondta el Duda Ernő, a portfoliónak a Solvo Biotechnológiai Zrt. elnök-vezérigazgatója.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: biotechnológia Citoxlab Group Solvo