Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. március 20. 15:35 Forrás: MTI

Július 1-ig minden étel- és italautomatát be kell kötni a NAV-hoz

Eddig 4500 automatába szerelték be az úgynevezett automata felügyeleti egységet, ami nem csak az adóhivatalnak küld naprakész adatokat, hanem a vállalkozóknak is.

Hirdetés

Az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak július 1-ig kell beszereltetniük az úgynevezett automata felügyeleti egységet, amelynek segítségével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomon tudja követni az automaták forgalmát – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az adóhivatal eddig mintegy 700 vállalkozásnak 23 600 üzembe helyezési kódot adott ki. Hétfőig már 4500 automatába be is szerelték a felügyeleti egységet, amely nem csak a hivatalnak szolgáltat naprakész adatokat, hanem a vállalkozónak is. Az automata üzemeltetője az új, online rendszernek köszönhetőn a bevételek alakulása mellett arról is értesül azonnal, ha egy termékből már csak néhány darab van az automatában.

Felidézték, hogy a kormány a vállalkozásokat 120 ezer forinttal támogatja az automata felügyeleti egységek beszerzésekor.

Az automaták adóhivatali bekötése példaértékű az Európai Unióban, ugyanis a bevétel eltitkolása szinte minden uniós tagállamban gondot okoz, ezért a tárca szerint érthető a nagy nemzetközi érdeklődés a magyar innovatív megoldás iránt – olvasható az NGM közleményében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: NAV
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés