Művház 2018. március 20. 13:04

Jön a költészet ünnepe! Mutatjuk, hol ihat egy versért kávét

A költészet világnapján, szerdán a versek egy napig ismét fizetőeszközzé válnak számos hazai vendéglátóhelyen. Szegeden hat helyen fizethet verssel a kávéjáért holnap. Mutatjuk is, hogy hol!

Hirdetés
Hirdetés

Idén is mindegy, hogy ismert, klasszikus vagy saját verssel készülünk, a lényeg, hogy a megrendelt kávéból kell tudni ihletet nyerni, majd a résztvevő helyszíneken kihelyezett cédulák valamelyikére leírva fizethetjük is vele a feketénket.
A március 21-én megírt cetliket az esemény szervezői most is összegyűjtik, a magyar költészet napján, április 11-én pedig az Akvárium klubban állítják ki, ahol március 18-ig bárki megnézheti és olvasgathatja.
Az akció a koffein tartalmú és tejes alapú kávétípusokra vonatkozik, a teákra, a növényi alapú tejitalokra és az alkoholos kávékra nem érvényes – olvasható  a Julius Meinl által létrehozott esemény Facebook-oldalán.
A globális és rendhagyó kezdeményezés mögött ugyanis a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert.
Az idei már a negyedik év, hogy Magyarország is csatlakozik a nemzetközi felhíváshoz, közel 80 Julius Meinl kávét forgalmazó helyszínnel együtt.

Szegeden itt fizethet verssel egy kávéért

A’capella Cukrászda / Kárász utca 6.
Kis Virág Cukrászda / Klauzál tér 8.
Lipóti Pékség / Széchenyi tér 16.
Lipóti Pékség / Tisza Lajos körút 39.
Nagy Virág Cukrászda / Klauzál tér 1.
Pianino Cukrászda / Londoni körút 3.

Mit kell tennie annak, aki verssel vagy idézettel szeretne fizetni egy kávéért?

Elsőként találja meg a hozzá legközelebb eső helyszínt, mely csatlakozott a felhíváshoz. A Fizess Verssel kampányban való részvételt az éttermek és kávézók ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik. Ezután nem kell mást tennie, mint kedvenc verssorát leírja a kihelyezett cetlire és a kiválasztott kávéért azzal fizet a pénztárnál.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: cukrászda Julius Meinl kávé költészet világnapja