Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Választási csalás Szegeden? Hamis aláírások miatt tett feljelentést az 1-es körzet választási bizottsága
Szegeden 2018. március 19. 17:26 Forrás: Szeged Televízió

Választási csalás Szegeden? Hamis aláírások miatt tett feljelentést az 1-es körzet választási bizottsága

A helyi választási irodán többen jelezték, hogy aláírásukat olyan pártok ívein is megtalálták, amelyeket ők nem írtak alá. Tíz párt lehet érintett.

Hirdetés

(Fáradt és lusta olvasni? Görgessen egy kicsit, és nézze meg másfél perc alatt ugyanezt a lenti videóban!)

Bárki tájékoztatást kérhet a választási irodákban személyesen vagy akár online is, hogy az ő aláírása mely jelölőszervezeteknél, jelöltek ajánlásainál szerepel. Szegeden is sokan éltek ezzel a lehetőséggel és közülük többen azt tapasztalták, hogy olyan helyeken is szerepel az aláírásuk, ahová ők nem adtak ajánlást.

„Ez felvet néhány kérdést. Konkrétan a Btk., azaz a Büntető Törvénykönyv is tartalmaz egy olyan jogállást, amely ezt szabályozza, tehát van egy konkrét tényállás erre vonatkozóan. A választási irodának annyi volt a dolga, hogy az érintett ajánlóíveket, ajánlásokat a választási bizottság elé terjessze, a választási bizottság pedig úgy döntött, hogy megteszi a szükséges lépéseket” – mondta Kocsis Zsolt, a választási iroda munkatársa a Szeged Televíziónak.

Ez annyit jelent, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tettek feljelentést, választás rendje elleni bűncselekmény miatt. Azt, hogy a Csongrád megyei 1-es egyéni választókerületben a szavazólapot felvett több mint két tucat párt közül melyek érintettek a visszaélésekben, a választási irodán nem tudtuk meg, mivel folyamatban lévő ügyről van szó.

„Tíz jelölőszervezet ajánlóíveiről van szó. Ilyenkor az ajánlóívek értelemszerűen bizonyíték formájában a rendőrséghez kerülnek” – tette hozzá Kocsis.

Az ügyben zajló nyomozás kapcsán a Szeged Televízió megkereste a megyei rendőr-főkapitányságot is, ám kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy egyeztetnek az Országos Rendőr-főkapitánysággal, így csak később tudnak érdemben nyilatkozni.

Videónk is van! Nézze a Szeged Televízió híradójának riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: választás Választás 2018

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés