Hirdetés
Hirdets
Túl a városon 2018. március 18. 15:49 Forrás: 444.hu

Soros Amerikába vitte Szijjártó Pétert

Egy olvasó osztotta meg azt az újságcikket a 444.hu-val, amelyből kiderül Szijjártó Péter Soros György támogatásával és pénzéből fél évet töltött Amerikában. Minden költségét fizették, sőt még zsebpénzt is kapott.

Egy twitterező ismerősének édesanyja gondosan megőrzött egy győri újságot, ami fia születésének napján jelent meg. Akkor még nem sejthette, hogy a lapban egy győri gimnazistával közölt interjú bő húsz év múlva micsoda kortörténeti lelet lesz. Pedig az lett, mert a szóban forgó gimnazista most már évek óta Magyarország külügyminisztere. – írja a 444.hu

Szijjártó Péter, a győri Czuczor Gergely Bencés gimnázium harmadikos tanulója 1995-ben fogta magát, és jelentkezett a Soros Alapítvány pályázatára. A pályázaton 1500 jelentkező közül választották ki azt a tucatnyi szerencsés magyar tanulót, akik aztán az alapítvány támogatásával egy fél évet az Egyesült Államokban tölthettek.

"Szorongás nélkül vágtam neki az útnak, úgy gondoltam, a Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok" – idézi a 444.hu Szijjártót, aki saját bevallása szerint a repülőjegy, a biztosítás és az ösztöndíj mellé még heti 75 dollár zsebpénzt is kapott a Magyarországot négerekkel elárasztani akaró milliárdostól.

A kis Péter ebben az interjújában sajnos még csak a legelső élményeit mesélte el a nagy távolságokról, meg arról, hogy az amerikai gimnazisták életében milyen meghatározó a sport.

 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerika ösztöndíj Soros Alapítvány Szijjártó Péter